Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι ταξιδιωτικές τάσεις για το 2012 από το Skyscanner
Εσθονία και Ιράκ προτιμούνται από τους Βρετανούς, ενώ οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου από τους Ιάπωνες

Οι ταξιδιωτικές τάσεις για το 2012 από το Skyscanner

Η νέα έκθεση του Skyscanner για τις ταξιδιωτικές τάσεις του 2012 αποκάλυψε ότι η Εσθονία, η Ρωσία, το Ιράκ και το Πράσινο Ακρωτήριο είναι "αναδυόμενοι" προορισμοί, που πιθανόν να δουν σημαντική αύξηση ενδιαφέροντος από τους Βρετανούς τουρίστες το επόμενο έτος.

Ο δικτυακός τόπος σύγκρισης πτήσων, με πάνω από 15 εκατ. χρήστες το μήνα, ανέλυσε έναν τεράστιο όγκο δεδομένων αναζήτησης πτήσεων από τους χρήστες για τη διεξαγωγή των πορισμάτων της έκθεσης σχετικά με τις παγκόσμιες τάσεις στα ταξίδια. Ως γενικό συμπέρασμα εξάγεται ότι η Ισπανία παραμένει η πιο δημοφιλής επιλογή για τους Βρετανούς τουρίστες για τέταρτη συνεχή χρονιά, ωστόσο, στο τμήμα “Προορισμοί του μέλλοντος” της έκθεσης, το Skyscanner επισημαίνει μια σειρά από πιο εξωτικές τοποθεσίες.

Η Εσθονία κατέλαβε την υψηλότερη θέση, με αύξηση στις αναζητήσεις κατά 90% σε ετήσια βάση. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αυξημένη δημοσιότητα που έλαβε η χώρα μετά τη “θητεία” του Ταλίν ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2011, ωστόσο κα άλλες χώρες-προορισμοί της ανατολικής Ευρώπης είδαν επίσης σημαντική αύξηση στη δημοτικότητά τους. Αύξηση 32% του ενδιαφέροντος για τη Ρωσία δείχνει ότι η χώρα θα πάρει μεγαλύτερο μερίδιο των τουριστών το επόμενο έτος. Με μεγάλα αθλητικά γεγονότα στοβν ορίζοντα (Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες το 2014 και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2018), το προφίλ της Ρωσίας ως τουριστικού προορισμού αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Ενώ η Εσθονία, η οποία “υιοθέτησε” το ευρώ το 2011 (όπως επίσης και η Ελλάδα και η Ιταλία, που φαίνεται να αποδίδουν καλά στην παγκόσμια “μάχη” για τους τουρίστες), άλλοι προορισμοί της ευρωζώνης δεν τα πήγαν και τόσο καλά: η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Γερμανία και η Σλοβακία είδαν ελάχιστες αυξήσεις στις αναζητήσεις, πολύ χαμηλότερο από το μέσο όρο στην ιστοσελίδα του Skyscanner.

Μετά από χρόνια συγκρούσεων, το Ιράκ φαίνεται να κερδίζει περισσότερους επισκέπτες από το Ην. Βασίλειο το 2012. Ενώ ο όγκου των αναζητήσεων παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, η χώρα είδε αύξηση ενδιαφέροντος κατά 75% -ενδέχεται όμως να είναι κυρίως από Ιρακινούς υπηκόους που επισκέπτονται τη χώρα τους. Ωστόσο, η χώρα έχει εντατικοποιήσει τις προσπαθειές της στον τομέα του μάρκετινγκ ως προορισμού για πολιτιστικό και θρησκευτικό τουρισμό, κάνοντας μάλιστα και τη δεύτερη εμφάνισή του στην έκθεση World Travel Market του Λονδίνου. Μια σειρά από ταξιδιωτικές εταιρείες προσφέρουν πλεον εκδρομές περιπέτειας στο Ιράκ για πεζοπορία, ποδηλασία και σκι στην ενδοχώρα.

Με ετήσια αύξηση 51%, τα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου, τα οποία βρίσκονται στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Αφρικής, γίνονται ολοένα και πιο ελκυστική εναλλακτική λύση για χειμωνιάτικο ήλιο έναντι άλλων προορισμών “μεσαίων αποστάσεων”, όπως οι Κανάριοι Νήσοι και η Αίγυπτος -η τελευταία μάλιστα έχει δει πτώση 12% στις αναζητήσεις από το Ην. Βασίλειο.

Η ρωσική αγορά έχει αναπτυχθεί τάχιστα τους τελευταίους 12 μήνες, με πάνω από 100% αύξηση στις αναζητήσεις στο Ην. Βασίλειο. Ωστόσο, με το Λονδίνο να βρίσκλεται στο διεθνές προσκήνιο λόγω των Ολυμπιακων Αγώνων το 2012, στην πραγματικότητα είναι οι Αυστραλοί εκείνοι που βρίσκονται στην κορυφή του πίνακα από άποψη αριθμού επισκεπτών, ενώ οι Ιάπωνες εμφναίζουν τη μεγαλύτερη αύξηση στις αναζητήσεις κατά τη διάρκεια της Ολυμπιακής περιόδου, με αύξηση 300%. Ακολουθούν οι επισκέπτες από Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Δανία και Ελβετία.

Στη φωτογραφία, η πρωτεύουσα της Εσθονίας, Ταλίν.

Sky Scanner Travel Trends 2012

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024