Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςUber: Σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα
Τουριστικές Τάσεις

Uber: Σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα

Monastiraki
Φωτογραφία: Γιώργος Διαμαντόπουλος

Η αύξηση της χρήσης της Uber στην Ελλάδα υποδηλώνει μια ισχυρή άνοδο στον ξένο τουρισμό.

Ενισχυμένη είναι η παρουσία ξένων τουριστών στη χώρα, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία της χρήσης της εφαρμογής Uber στην Ελλάδα. Οι ξένοι επισκέπτες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα και συρρέουν στη χώρα και τα νησιά της όπως διαπιστώνεται από τη δυναμική χρήση της εφαρμογής Uber για της μετακινήσεις τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το διάστημα Απριλίου – Ιουλίου 2023 αυξήθηκε κατά 40% ο αριθμός των τουριστών που άνοιξε την εφαρμογή στο κινητό τους.

Οι ξένοι επισκέπτες που εξασφάλισαν μια διαδρομή μέσω της εφαρμογής Uber ενισχύθηκαν κατά 43% σε σχέση με το διάστημα Απριλίου – Ιουλίου του 2022. Τα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο μέσω της Uber κατέγραψαν αύξηση 43% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ οι διαδρομές των επισκεπτών εντός της Αθήνας καταγράφηκαν ενισχυμένες κατά 30%. Την κορυφαία τριάδα επισκεπτών που έκαναν χρήση της εφαρμογής μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2023 καταλαμβάνουν οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Γαλλία. Ειδικότερα οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ που εξασφάλισαν διαδρομή μέσω της εφαρμογής αυξήθηκαν κατά 50% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, ενώ οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Γαλλία κατέγραψαν αύξηση 13% αντίστοιχα στις διαδρομές μέσω της εφαρμογής της Uber.

“Βιώνουμε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου φέτος. Η Ελλάδα επιβεβαιώνεται και φέτος ότι αποτελεί κορυφαίο προορισμό για τους ξένους επισκέπτες, ειδικά για τους Αμερικανούς που επιλέγουν την Ευρώπη για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ως Uber δεσμευόμαστε να υποστηρίζουμε τον τουρισμό στη χώρα μας, διασφαλίζοντας προσιτές και ασφαλείς επιλογές μετακίνησης τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της χώρας“, σχολίασε η Σαρίτα Βαρούχ, γενική διευθύντρια της Uber Ελλάδας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
01/03/2024
29/02/2024
28/02/2024
27/02/2024
26/02/2024
23/02/2024