Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΤα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει κανείς ταξιδεύοντας
Μεταφορές

Τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει κανείς ταξιδεύοντας

Αγχωτική η διαδικασία αναζήτησης ταξί ανάμεσα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες

Οι πολύ πρωινές πτήσεις και η αγωνία που συνοδεύει την αναζήτηση ενός ταξί, που θα τους πάει από και προς το αεροδρόμιο αποτελούν τις κυριότερες πηγές άγχους των ταξιδιωτών. Οι μεγάλες ουρές και αναμονές εντός του αεροδρομίου μπορούν να προσθέσουν ακόμα μια αναστάτωση στο αεροπορικό ταξίδι, η οποία όμως περιορίζεται στην περίπτωση που κανείς έχει προχωρήσει εκ των προτέρων σε κράτηση ταξί που θα διασφαλίσει την έγκαιρη άφιξη στο αεροδρόμιο. Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα επιβατών που εκπόνησε η Uber σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τις σοβαρότερες ανησυχίες των επιβατών της και να καλύψει τις ανάγκες τους, ώστε να φροντίσει να έχουν στη διάθεσή τους ακόμα πιο ασφαλείς, αξιόπιστες και βολικές εναλλακτικές μετακίνησης.

Το 36% των ερωτηθέντων επιβεβαίωσε ότι η πιο αγχωτική διαδικασία κατά τον προγραμματισμό ενός αεροπορικού ταξιδιού είναι οι πολύ πρωινές πτήσεις, που απαιτούν εξαιρετικά πρωινή αφύπνιση, ενώ το 32% υποστήριξε ότι η αναζήτηση ταξί για τη διαδρομή προς το αεροδρόμιο μπορεί να φτάσει να θυμίζει… κυνήγι θησαυρού. Οι ουρές στα αεροδρόμια που μπορεί να οδηγήσουν σε καθυστέρηση της επιβίβασης άγχουν το 28% των επιβατών, ενώ η εμπειρία «σάντουιτς», το μεσαίο κάθισμα δηλαδή εντός του αεροσκάφους δυσαρεστεί το 26% των επιβατών της Uber.

Η δυνατότητα κράτησης ταξί εκ των προτέρων αποτελεί την ιδανικότερη λύση για το 53% των ερωτηθέντων οι οποίοι δηλώνουν ότι τους προσφέρει αίσθημα ασφάλειας. Η Uber ακούει και ικανοποιεί τις ανάγκες των χρηστών της έχοντας προσθέσει την υπηρεσία Uber Reserve. Έτσι οι χρήστες της Uber μπορούν, πλέον, να κάνουν κράτηση μιας διαδρομής στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, έως και 90 ημέρες νωρίτερα μέσω της λειτουργίας Reserve, που βρίσκεται εντός της εφαρμογής. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα κράτησης διαδρομής από 30 λεπτά έως και τρεις μήνες νωρίτερα, προσφέροντας εκ των προτέρων πληροφορίες σχετικά με το εύρος κόστους της διαδρομής. Οι χρήστες μπορούν να προχωρήσουν σε ακύρωση της διαδρομής έως και 60 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη ώρα επιβίβασης στο ταξί, χωρίς χρέωση ακύρωσης. Αρκεί να μπει κανείς στην εφαρμογή Uber, και μέσω του Reserve να εισάγει την ημερομηνία, την ώρα και τη διαδρομή που επιθυμεί έως και μισή ώρα πριν το προγραμματισμένο δρομολόγιο. Στη συνέχεια ένα Uber Taxi θα περιμένει πέντε λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης και θα οδηγήσει στον προορισμό σας.

Τι λένε οι επιβάτες για το Uber Reserve

Σαν να λιάζεσαι σε μια παραλία περιγράφει το 46% των ερωτηθέντων τη χρήση της υπηρεσίας Uber Reserve ενόψει αεροπορικού ταξιδιού, ενώ το 31% υποστηρίζει ότι η δυνατότητα κράτησης ταξί εκ των προτέρων μετατρέπει το αεροπορικό ταξίδι σε αρκετά πιο ήρεμη διαδικασία.
Η πλειονότητα των επιβατών της Uber που έχει κάνει χρήση της υπηρεσίας Uber Reserve κάνει λόγο για μια εμπειρία εξαιρετικά ήρεμη και ομαλή. Η χρήση του Uber Reserve έχει εξυπηρετήσει 63% των επιβατών για επαγγελματικά/ιατρικά και άλλα σοβαρά ραντεβού, το 16% για μετακίνηση από/προς λιμάνι ή αεροδρόμιο. Παράλληλα το 12% έχει κάνει χρήση της υπηρεσίας για μεταφορές κατά τη διάρκεια ωρών που δεν υπάρχουν πολλά ταξί ή σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, ενώ ένας επιβάτης κάνει χρήση της υπηρεσίας μόνο για… ερωτικές διαδρομές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024