Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕκτοξεύθηκαν οι αναζητήσεις για «ακύρωση πτήσης» και «επιστροφή χρημάτων»
Αεροδρόμια

Εκτοξεύθηκαν οι αναζητήσεις για «ακύρωση πτήσης» και «επιστροφή χρημάτων»

Οι αναζητήσεις για «ακύρωση πτήσης» εκτοξεύονται κατά 381% αφού ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας αφήνει χιλιάδες ακινητοποιημένους και επηρεάζονται όλες οι αεροπορικές εταιρείες της Μεγ. Βρετανίας, αλλά και αρκετές στην Ευρώπη.

Η ανάλυση των δεδομένων αναζήτησης της Google αποκάλυψε ότι οι διαδικτυακές αναζητήσεις για «ακύρωση πτήσης» έχουν εκτιναχθεί κατά 381% στη Μεγάλη Βρετανία κατά το τριήμερο της αργίας του Αυγούστου, μετά από το τεχνικό πρόβλημα στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας που οδήγησε σε χάος σε μερικά από τα πιο δημοφιλή αεροδρόμια της χώρας.

Η ανάλυση αποκαλύπτει ότι οι αναζητήσεις για «ακύρωση πτήσης» εκτινάχθηκαν σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερο από τον μέσο όρο, μια άνευ προηγουμένου αύξηση στους Βρετανούς που θέλουν να μειώσουν τις απώλειές τους και να ακυρώσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν επίσης ότι οι αναζητήσεις για «επιστροφή χρημάτων για την πτήση μου» αυξήθηκαν κατά 1.758% από χθες, όταν ξεκίνησε το χάος στα αεροδρόμια.

Το τεχνικό πρόβλημα επέφερε τη χειρότερη διακοπή λειτουργίας στις πτήσεις της Μεγ. Βρετανίας από το 2010, με εκτιμώμενα 15.000 ταξίδια είτε να ακυρώνονται είτε να καθυστερούν. Όλες οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα συνεχίζει η διαταραγμένη κατάσταση στις πτήσεις και οι αεροπορικές εταιρίες τονίζουν την προσοχή των επιβατών για σωστή και έγκυρη πληροφόρηση. Τονίζεται ότι χιλιάδες Βρετανοί βρίσκονται αποκλεισμένοι σε διάφορες χώρες προσπαθώντας να γυρίσουν στη Μεγ. Βρετανία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024