Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΗΠΑ προς Αμερικανούς πολίτες για ταξίδια στην Κύπρο: «Αποφύγετε τα Κατεχόμενα»
Ταξιδιωτική οδηγία

ΗΠΑ προς Αμερικανούς πολίτες για ταξίδια στην Κύπρο: «Αποφύγετε τα Κατεχόμενα»

PylaBeach

Συνιστάται ιδιαίτερα στους πολίτες των ΗΠΑ να μείνουν μακριά από την περιοχή της Πύλας.

Ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες για αποφυγή των ταξιδιών προς τα κατεχόμενα εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στις 17 Αυγούστου, οι Τουρκοκύπριοι (ΤΚ) ανακοίνωσαν σχέδια για να ξεκινήσουν την ασφαλτόστρωση του χωματόδρομου από το Τουρκοκυπριακό χωριό Άρσος στη ζώνη ασφαλείας του ΟΗΕ προς το διακοινοτικό χωριό Πύλα. Το κατασκευαστικό έργο δεν εγκρίθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και η έναρξή του αποτελούσε σημαντική καταπάτηση της Νεκρής Ζώνης.

Ενώ οι προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών σταμάτησαν την κατασκευή, η κατάσταση κλιμακώθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Αυγούστου, όταν οι Τουρκοκυπριακές δυνάμεις ασφαλείας εισήλθαν στη Νεκρή Ζώνη, επιτέθηκαν στο στρατιωτικό προσωπικό του ΟΗΕ, προκαλώντας ζημιές σε οχήματα και απομάκρυναν εξοπλισμό και το προσωπικό του ΟΗΕ από τα οδοφράγματα.

Ο ΟΗΕ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα έθνη έχουν καταδικάσει έντονα τις ενέργειες των Τουρκοκυπρίων.

  • Λόγω της κλιμάκωσης των γεγονότων στην περιοχή της Πύλας, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία συμβουλεύει έντονα τους πολίτες των ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία να επανεξετάσουν τυχόν σχέδια να ταξιδέψουν βόρεια αυτό το Σαββατοκύριακο ή μέχρι νεοτέρας για αποκλιμάκωση της κατάστασης. Συνιστάται ειδικά σε όλους τους πολίτες των ΗΠΑ να μείνουν μακριά από την περιοχή της Πύλας.
  • Ενθαρρύνουμε τους πολίτες των ΗΠΑ στην περιοχή να είναι προσεκτικοί και να γνωρίζουν το περιβάλλον τους, ιδιαίτερα γύρω από μεγάλα πλήθη ή συγκεντρώσεις. Θα πρέπει να παρακολουθείτε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για να ενημερώνεστε με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση και τις δραστηριότητες, τυχόν διαδηλώσεις και περιοχές που πρέπει να αποφύγετε.
  • Παρακολουθείτε τα τοπικά μέσα για ενημερώσεις».
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024