Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτρατιωτικός νόμος στη Ταϊλάνδη – Οι τουρίστες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, λέει ο στρατός
Προορισμοί

Στρατιωτικός νόμος στη Ταϊλάνδη – Οι τουρίστες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, λέει ο στρατός

Σήμερα το πρωί ο Βασιλικός Στρατός της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε την κήρυξη στρατιωτικού νόμου σε όλη τη χώρα. Οι τουρίστες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από τη νέα κατάσταση, καθώς 'ο στρατός επιθυμεί μόνο την επιβεβαίωση της ασφάλειας για όλους'.

Μετά από μήνες διαδηλώσεων που σποραδικά έγιναν βίαιες μεταξύ αντί-κυβερνητικών και φιλο-κυβερνητικών δυνάμεων, ο Βασιλικός Στρατός της Ταϊλάνδης τελικά παρενέβη. Από σήμερα, Τρίτη 20 Μαΐου, το πρωί, ο στρατιωτικός νόμος ισχύει σε όλη τη χώρα. Το στρατιωτικό διάταγμα υπεγράφει από τον αρχηγό του στρατού στρατηγό Prayuth Chan-Ocha. Σύμφωνα με το διάταγμα, “ο στρατιωτικός νόμος επιβλήθηκε εξαιτίας των διαρκών διαδηλώσεων που αποτελούν όλο και περισσότερο μια απειλή για τη σταθερότητα και την ασφάλεια του Βασιλείου”.

Οι οξείες διαδηλώσεις και η αύξηση της βίας, η οποία ευθύνεται για 28 νεκρούς και πάνω από 700 τραυματίες, έχουν το αντίτιμο τους στην οικονομία και τον τουρισμό. Το ΑΕΠ της Ταϊλάνδης συρρικνώθηκε κατά 2,1% κατά το α’ τρίμηνο, η χειρότερη επίδοση σε όλες τις χώρες της Ασίας, ενώ 50 χώρες έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες που συμβουλεύουν να αποφεύγονται ή να αναβάλλονται τα ταξίδια στην Ταϊλάνδη ή να είναι προσεκτικοί όσοι ταξιδεύουν στη χώρα.

Ο στρατιωτικός νόμος “δεν είναι ένα πραξικόπημα”, τόνισε ο στρατός που ανέλαβε τον έλεγχο των τηλεοπτικών καναλιών από νωρίς το πρωί. Σύμφωνα με τη δήλωση, “η κίνηση είναι για να αποκαταστήσει την ειρήνη και την τάξη για τους ανθρώπους από όλες τις πλευρές. Το κοινό δε χρειάζεται να πανικοβάλλεται, αλλά μπορεί να εξακολουθεί να ζει κανονικά”. Οι τουρίστες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από την κήρυξη του στρατιωτικού νόμου. Σε αντίθεση με άλλες χώρες, ο στρατιωτικός νόμος σκοπεύει στη διασφάλιση της ειρήνης στο Βασίλειο. Η ζωή συνεχίζεται κανονικά στην Μπανγκόκ και στις επαρχίες με γραφεία, εμπορικά κέντρα και χώρους διασκέδασης να λειτουργούν ως συνήθως.

Ο στρατιωτικός νόμος δίνει πράγματι τον έλεγχο για την ασφάλεια στο στρατό, αλλά αφήνει την κυβέρνηση σε θέση να εκπληρώνει τα καθήκοντά της σε άλλους τομείς, σε αντίθεση με ένα πραξικόπημα. Εκτός από το ότι η πολιτική αβεβαιότητα στην Ταϊλάνδη παραμένει σήμερα, καθώς η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει την εξουσία μετά την κατάρρευση της πρώην πρωθυπουργού Yingluck Shinawatra.

Κατά τα τελευταία 80 χρόνια, η Ταϊλάνδη έχει ήδη δει 18 πραξικοπήματα, το τελευταίο εκ των οποίων έγινε το 2006. Τουλάχιστον, εάν ο στρατιωτικός νόμος βοηθήσει στη μετάβαση σε ειρηνικές εκλογές και όχι τελικά να μετατραπεί σε ένα μόνιμο κανόνα, η κανονικότητα αναμένεται πλέον να επανέλθει σε μια χώρα που αγωνίζεται για το μέλλον της.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024