Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΒοήθεια στους πληγέντες της ΝΑ Ασίας προσφέρει η Μητρόπολη Χονγκ Κονγκ και Απω Ανατολής

Βοήθεια στους πληγέντες της ΝΑ Ασίας προσφέρει η Μητρόπολη Χονγκ Κονγκ και Απω Ανατολής

Την βοήθεια της στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών προσφέρει και η Μητρόπολη Χονγκ Κονγκ και Aπω Ανατολής, με επικεφαλή τον Μητροπολίτη κ.κ. Νικήτα. Μάλιστα, αυτές τις ημέρες ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται […]

Την βοήθεια της στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών προσφέρει και η Μητρόπολη Χονγκ Κονγκ και Aπω Ανατολής, με<...> επικεφαλή τον Μητροπολίτη κ.κ. Νικήτα. Μάλιστα, αυτές τις ημέρες ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπου θα δώσει σειρά ομιλιών σε εκδηλώσεις της ομογένειας (σε Σικάγο και Φλόριντα) για τη βιβλική καταστροφή, που προκάλεσαν τα φονικά `τσουνάμι` αφήνοντας πίσω τους χιλιάδες νεκρούς.

Ο Γενικός Ιεραρχικός Επίτροπος πατέρας Κωνσταντίνος Τσίλης εξέφρασε τη συγκίνηση όλων για την αμέριστη συμπαράσταση του Ελληνικού λαού, αλλά και των αποδήμων σε όλο τον κόσμο, αυτές τις δύσκολες ώρες, ενώ επεσήμανε ότι οι ανάγκες είναι πολλές και η κάθε βοήθεια που φτάνει είναι πολύτιμη, γιατί στην περιοχή, που είναι φημισμένη για τα παραμυθένια τουριστικά θέρετρα, υπάρχει πολύ φτώχια”. Οι προσπάθειες της Μητρόπολης εστιάζονται στη Σουμάτρα, όπου συνεργάζεται με την τοπική κυβέρνηση για την ανακούφιση των τεράστιων αναγκών. Από την άλλη, η βοήθεια δύσκολα φτάνει, αφού τα λιμάνια και τα αεροδρόμια είναι μισοκατεστραμμένα.

Να σημειωθεί ότι η Μητρόπολη έχει ανοιχτές τις πύλες των εκκλησιών, της πολυτεχνικής σχολής, των ορφανοτροφείων και των τριών δημοτικών σχολείων, σε όσους χρήζουν βοηθείας, αδιακρίτως θρησκείας και καταγωγής. Τις προσπάθειες συντονίζει ο γηγενής ιερέας Χρυσόστομος Μανάλου. Μόνο στην πόλη Aτζε από τα 4 εκατ. πολίτες, το 1 εκατ. πολιτών έχει μείνει άστεγο, ενώ ο αριθμός των θυμάτων αγγίζει μέχρι σήμερα τις 100.000. Στην Ινδία η Μητρόπολη συνεργάζεται με την Κοπτική εκκλησία και ήδη έχει γίνει μια πρώτη αποστολή του συμβολικού ποσού των 10.000 δολαρίων.

Τέλος, να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή, όλοι οι ιερείς της Μητρόπολης προσέτρεξαν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Ο πατέρας Κωνσταντίνος Τσίλης μετέβη άμεσα στις 26 Δεκεμβρίου στο Πουκέτ από την πόλη Κοσομούϊ, όπου βρισκόταν σε βάπτιση και μαζί με τον κ. Χισκάκι από την Ελληνική πρεσβεία οργώσανε κυριολεκτικά όλα τα νοσοκομεία για την ανεύρεση ελλήνων τουριστών.

Η Μητρόπολη Χονγκ Κονγκ και Aπω Ανατολής συστάθηκε πριν από οκτώ χρόνια και επιτελεί ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο σε μία αχανή περιοχή, που εκτείνεται από το Αφγανιστάν μέχρι τις Φιλιππίνες και από τη Μογγολία μέχρι την Ινδονησία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024