Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςABTA: Μπερδεμένοι εμφανίζονται οι Βρετανοί τουρίστες σχετικά με την κατάσταση στις περιοχές της Ασίας

ABTA: Μπερδεμένοι εμφανίζονται οι Βρετανοί τουρίστες σχετικά με την κατάσταση στις περιοχές της Ασίας

Την ανησυχία ότι πολλοί από τους τουρίστες ενδεχομένως να έχουν πλέον μπερδευτεί σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση στις πληγείσες από τα καταστροφικά `τσουνάμι` χώρες της ΝΑ Ασίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Μεγάλης Βρετανίας

Την ανησυχία ότι πολλοί από τους τουρίστες ενδεχομένως να έχουν πλέον μπερδευτεί σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση στις πληγείσες από<...> τα καταστροφικά `τσουνάμι` χώρες της ΝΑ Ασίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Μεγάλης Βρετανίας (ABTA) κ. Ian Reynolds, σε πρόσφατη ανακοίνωση του, στην οποία επεσήμανε, επίσης και το μπέρδεμα των τουριστών, όσον αφορά στον αντίκτυπο, που θα έχει αυτή η τραγωδία στη μετέπειτα εξέλιξη και ανάπτυξη των περιοχών της Σρι Λάνκα και της Ταϊλάνδης.

Ο κ. Reynolds πρόσθεσε ακόμα ότι “η κάλυψη του γεγονότος από τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης οδήγησε κάποιους ανθρώπους στο να πιστεύουν ότι κάποιες περιοχές έχουν καταστραφεί τελείως και έτσι τώρα η Ένωση καλείται να ενημερώσει αυτούς τους ανθρώπους για το που μπορούν πλέον να πάνε και να είναι ασφαλείς”.

Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι “στην τηλεόραση βλέπεις εικόνες από την Ινδονησία, ενώ οι άνθρωποι μιλούν για την Ταϊλάνδη”. “Υπάρχει ο κίνδυνος” συμπλήρωσε “οι άνθρωποι να βλέπουν εικόνες, π.χ. της επαρχίας Μπάντα Ατσεχ, που έχει καταστραφεί και να νομίζουν ότι είναι της Ταϊλάνδης”.

“Οι άνθρωποι” τόνισε ο κ. Reynolds “μπορεί να δίνουν χρήματα για να βοηθήσουν, αλλά διαλέγουν να πάνε διακοπές αλλού”, ενώ διευκρίνισε ότι “είναι χρέος μας να πούμε στους Βρετανούς πως έχει πραγματικά η κατάσταση εκεί”.

Όσον αφορά τώρα στην τουριστική εξέλιξη των συγκεκριμένων περιοχών, ο πρόεδρος της ABTA, προέβλεψε ότι η τουριστική βιομηχανία της Ταϊλάνδης θα επανέλθει γρηγορότερα στην προγενέστερη κατάσταση της, από ότι αυτή των Μαλδίβων και της Σρι Λάνκα, αφού η Ταϊλάνδη είναι μια χώρα αυτάρκης και παρέχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης πολλών ταξιδιών από τη Μπανγκόκ, μακριά από τις πληγείσες περιοχές των ακτών”. “Ο τουρισμός” πρόσθεσε της Σρι Λάνκα και των Μαλδίβων θα επιστρέψει στην καλύτερη περίπτωση στα επίπεδα του 2003″.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το 2004, 120.000 Βρετανοί επισκέφτηκαν τις Μαλδίβες, πετυχαίνοντας αύξηση 24%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, 620.000 την Ταϊλάνδη, πετυχαίνοντας αύξηση 7% και 100.000 Βρετανοί ταξίδεψαν στη Σρι Λάνκα, καταγράφοντας ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 20%.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024