Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑρση του καμποτάζ ζητά η ΕΣΕΕ
Επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς και φορείς

Αρση του καμποτάζ ζητά η ΕΣΕΕ

Συνάντηση με την Π.Ν.Ο. ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και σημειώνει σε σχετική επιστολή της ότι οι Έλληνες ναυτικοί διαθέτουν πολλές ικανότητες και υψηλού επιπέδου ανταγωνιστικά προσόντα, ώστε […]

Συνάντηση με την Π.Ν.Ο. ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ)<...> και σημειώνει σε σχετική επιστολή της ότι οι Έλληνες ναυτικοί διαθέτουν πολλές ικανότητες και υψηλού επιπέδου ανταγωνιστικά προσόντα, ώστε να επιλέγονται πρώτοι από την παγκόσμια ναυτιλία για την εκπαίδευση και την ναυτοσύνη τους χωρίς να χρειάζονται την βοήθεια του καμποτάζ.

Ακόμα, με επιστολές της η ΕΣΕΕ προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη και Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, καθώς και προς το γενικό γραμματέα της Π.Ν.Ο. κ. Ι. Χαλά, η ΕΣΕΕ κάλεσε την κυβέρνηση να επισπεύσει τις ενέργειες για την άρση του καμποτάζ στον τουρισμό κρουαζιέρας, καθώς ήταν δέσμευση του πρωθυπουργού να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές ενέργειες ως το τέλος Μαΐου, εξασφαλίζοντας στο νομοσχέδιο, επί ίσοις όροις, την απασχόληση των Ελλήνων ναυτικών στην “μετά καμποτάζ εποχή”.

Ο εμπορικός κόσμος της χώρας κάλεσε τους συνδικαλιστικούς φορείς των ναυτεργατών σε κλίμα κατανόησης και αντιλαμβανόμενοι τις πρωτοφανείς συνθήκες που έχει διαμορφώσει η διεθνής οικονομική κρίση στην χώρα μας, να συναινέσουν στην άρση του καμποτάζ με την εξασφάλιση της σημαντικής παρουσίας τους στον τουρισμό κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη, “στη σημερινή κρίσιμη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας τρία είναι τα κυρίαρχα ζητούμενα: η διασφάλιση των θέσεων απασχόλησης και της εργασιακής ειρήνης, η δημιουργία εσόδων για τη χώρα μας και τους εργαζομένους και η αποκατάσταση του κύρους της χώρας στο εξωτερικό.

Όμως, το καμποτάζ στερεί από τη χώρα μας εκατομμύρια ευρώ ετησίως και περιορίζει την αύξηση θέσεων απασχόλησης. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα ιδιαίτερα την κρίσιμη αυτή στιγμή για τη χώρα, να τορπιλίζει κάθε προσπάθεια για λύση στο θέμα της άρσης του καμποτάζ, όταν η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία ισχύει ακόμη αυτή η στρέβλωση. Με αυτή την αδιάλλακτη και επικίνδυνη στάση ορισμένων εργασιακών ομάδων ο `μεγάλος χαμένος` θα είναι η χώρα μας, ενώ κερδισμένες θα είναι μόνο οι ανταγωνίστριες γειτονικές χώρες στον τουρισμό της Μεσογείου” σημειώνει η ΕΣΕΕ.

Η ΕΣΕΕ και ο εμπορικός κόσμος της χώρας εκφράζουν την αμηχανία για τα γεγονότα στο λιμάνι του Πειραιά, τον διωγμό των επιβατών – τουριστών, αλλά και για τον αποκλεισμό, όπου διαμένουν ξένοι επισκέπτες και ζητά τον τερματισμό κάθε μορφής ενεργειών που δίνουν λάθος μηνύματα στο εξωτερικό και προκαλούν ακυρώσεις κρατήσεων και μείωση εισροής τουρισμού.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια έντασης και αντιπαραθέσεων. Έχουμε, βέβαια, όλοι το δικαίωμα παρέμβασης, χρειάζεται όμως τα συνδικάτα σε αυτή την συγκυρία πέρα από τη στενή διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους και να συνεκτιμούν και τη συνολικότερη κατάσταση της χώρας, καθώς και τα δικαιώματα των άλλων επαγγελματικών ομάδων, και να επιδιώκουν κοινά αποδεκτούς συμβιβασμούς και εναλλακτικές λύσεις, καθώς ο αποκλεισμός των λιμανιών δεν μπορεί να είναι η μόνη λύση” σημειώνει η ΕΣΕΕ -και προσθέτει: “Η ναυτιλία, ο τουρισμός και το εμπόριο είναι κορυφαίοι τομείς της οικονομικής μας δραστηριότητας και οφείλουμε από κοινού να συνθέσουμε προτάσεις και λύσεις, ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, τις οποίες αντιμετωπίζει η χώρα μας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024