Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔυσφημιστικά δημοσιεύματα στον Βρετανικό τύπο για την Ρόδο με αποτέλεσμα την μειωμένη τουριστική κίνηση

Δυσφημιστικά δημοσιεύματα στον Βρετανικό τύπο για την Ρόδο με αποτέλεσμα την μειωμένη τουριστική κίνηση

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει η τουριστική κίνηση στη Ρόδο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και για τον μήνα Μάιο. Στο αεροδρόμιο της Ρόδου παρουσιάζεται μια σχετική κίνηση όχι […]

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει η τουριστική κίνηση στη Ρόδο<.> σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και για τον μήνα Μάιο<...>. Στο αεροδρόμιο της Ρόδου παρουσιάζεται μια σχετική κίνηση όχι όμως όπως αυτή των προηγούμενων ετών. Οι ξενοδόχοι εκτιμούν ότι η μείωση συνολικά τον μήνα Μάιο θα κυμανθεί σε ποσοστό 10%, αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα. Πρέπει όμως να λάβουμε και υπόψη ότι οι κρατήσεις στην Μεγάλη Βρετανία είναι φέτος πολύ πιο χαμηλές σε σχέση με πέρσι. Τα στοιχεία για το μήνα Απρίλιο κάνουν λόγο για μείωση της τάξεως του 19% στον μαζικό τουρισμό. Αντίθετα, οι κρατήσεις για το εσωτερικό της χώρας πάνε πολύ καλά, όπως και εκείνες για τουρισμό ειδικού ενδιαφέροντος.

Όσον αφορά τα κρουαζιερόπλοια, από τις αρχές Μαΐου μέχρι και προχθές μετέφεραν στην Ρόδο 16.262 τουρίστες. Με τα επιβατηγά/οχηματαγωγά πλοία της γραμμής το ίδιο διάστημα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ρόδου 13.092 άτομα, 1.334 φορτηγά και 1.987 αυτοκίνητα, και αναχώρησαν μ' αυτά, 11.749 άτομα, 1.250 φορτηγά και 1.340 αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα η εφημερίδα 'The Independent' της Μεγάλης Βρετανίας σε άρθρα της φέρεται εναντίων της Ρόδου, ως τουριστικού προορισμού, αναφέροντας το θέμα του ιού κοξάκι, σε συνδυασμό με την καταδίκη των plane-spotters (των 'τουριστών' που παρακολουθούσαν αεροπλάνα), το βιασμό μιας 28χρονης Βρετανίδας, ακόμα και την ληστεία που έκανε αστυνομικός στο Φαληράκι.

Ειδικότερα, η Κυριακάτικη Independent τις 19ης Μαΐου σε ανταπόκριση από την Aθήνα του κ.Daniel Howden με τίτλο 'Greeks fear sex attacks will deter Britons' αναφέρει για το θέμα αυτό τα εξής: 'Ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες και έμποροι του ελληνικού τουριστικού νησιού της Ρόδου, το οποίο προσελκύει 430.000 Βρετανούς το χρόνο, συγκάλεσαν μια έκτακτη συνάντηση την περασμένη εβδομάδα μετά από μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων σε βρετανίδες. Μετά μάλιστα από την καταδίκη των βρετανών plane-spotters (αυτών που ως χόμπι έχουν την παρακολούθηση των αεροπλάνων) και του θανατηφόρου ιού που οδήγησε στο κλείσιμο των σχολείων, φοβούνται για μια τρομακτική χρονιά. Μόλις δύο εβδομάδες από την έναρξη της τουριστικής σεζόν, μια Βρετανίδα βιάστηκε στο Φαληράκι. Σε ένα άλλο ακόμα περιστατικό, δύο τουριστικοί εκπρόσωποι χτυπήθηκαν σε μια προσπάθεια σεξουαλικής προσβολής'.

H παραθαλάσσια πόλη που κυριαρχείται από βρετανούς κλάμπερς, κέρδισε διασημότητα από το δημοφιλές πρόγραμμα της τηλεόρασης του ITV "Club Reps", το οποίο έδειχνε τις χυδαίες πράξεις των εργαζόμενων του Club 18-30 στο Φαληράκι. H αστυνομία πιστεύει ότι το θύμα βιασμού, μια 28χρονη με ένα παιδί, ακολουθήθηκε από το βιαστή της, όταν έφυγε από το νυχτερινό κέντρο όπου βρισκόταν. O βιαστής μπήκε στο σπίτι της γυναίκας και την κράτησε αιχμάλωτη έως ότου διέφυγε από ένα παράθυρο της κρεβατοκάμαρας. Φοβούμενη για την επιρροή στον τουρισμό, η τουριστική βιομηχανία επιθυμεί να συνεργαστεί με την αστυνομία προκειμένου να σταματήσει την καταστροφική πλημμύρα των επιθέσεων.

O τοπικός Aστυνομικός Διευθυντής, Hλίας Xαλιβόπουλος, επέμεινε ότι η Pόδος είχε 'εξαιρετική επιτυχία στο να συλλαμβάνει βιαστές', μιλώντας στην Κυριακάτικη Independent: 'Πέρυσι είχαμε 11 βιασμούς στο νησί και 10 δράστες συνελήφθησαν και παραπέμφθησαν στη δικαιοσύνη'. Tο περασμένο μήνα, ωστόσο, ένας ντόπιος αστυνομικός συνελήφθη με την κατηγορία της ένοπλης ληστείας. O Γιώργος Πουλής, 39 ετών, παραδέχθηκε ότι απαίτησε περισσότερα από 30.000 ευρώ (£19.000) από μια τράπεζα στο Φαληράκι σε ένοπλη ληστεία, υποστηρίζοντας στην απολογία του ότι υπήρξε μεθυσμένος εκείνη τη στιγμή. Aπό τα 13 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες της Eλλάδας το χρόνο, με μεγάλη διαφορά η πλειοψηφία (περίπου το 1/4) είναι Bρετανοί. H τουριστική βιομηχανία, η οποία αποτελεί περίπου το 1/5 της ελληνικής οικονομίας, ελπίζει ότι οι κρατήσεις εισιτηρίων της τελευταίας στιγμής από τη Bρετανία θα αντισταθμίσει την αναμενόμενη ύφεση του τουρισμού από τη Γερμανία και την Aμερική μετά την 11η Σεπτέμβρη, όμως τώρα φοβούνται ότι θα αναβληθεί από την πλημμύρα των άσχημων ειδήσεων.

'Kανένας δεν θέλει αυτή τη δημοσιότητα, που μπορεί να επηρεάσει τον τουρισμό', δήλωσε ο κ. Πάνος Aργυρός, διευθυντής της ΔΙ.Τ.ΕΞ της Αγγλίας. 'H Eλλάδα είναι μια από τις χώρες που βασίζεται στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Oι κρατήσεις του Mαΐου και του Iουνίου θα είναι σημαντικές, καθώς αυτό το χρόνο η αγορά έχει παρουσιάσει καθυστέρηση"'.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024