Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης για το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης για το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Εγκληματική αδράνεια επέδειξε η κυβέρνηση απέναντι στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιστροφή των παράνομων ενισχύσεων του δημοσίου, ύψους 194 εκατ. ευρώ, που δόθηκαν στην Ολυμπιακή Αεροπορία

Εγκληματική αδράνεια επέδειξε η κυβέρνηση απέναντι στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιστροφή των παράνομων ενισχύσεων του δημοσίου, ύψους 194 εκατ. ευρώ, που<...> δόθηκαν στην Ολυμπιακή Αεροπορία, σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, Αδάμ Ρεγκούζα, που έκανε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας-Οικονομικών και Μεταφορών-Επικοινωνιών.

Κατά τον ίδιο, η ηθελημένη “αβελτηρία” της κυβέρνησης να αγνοήσει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα, αφού ασκήθηκε προσφυγή κατά της χώρας μας, ενώπιον του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Ο κ. Ρεγκούζας υπενθυμίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε, μετά από έλεγχο, την απόφασή της, με την οποία έκρινε παράνομες και ασύμβατες προς την κοινή αγορά τις ενισχύσεις προς την Ολυμπιακή Αεροπορία και ζητούσε από τη χώρα μας την παρουσίαση σαφούς χρονοδιαγράμματος και μεθόδου είσπραξης του κονδυλίου (194 εκατ. ευρώ) από την Ολυμπιακή μέχρι τις 13-02-2003.

“Η κυβέρνηση, αντί να συμμορφωθεί εγκαίρως με την απόφαση της Επιτροπής ή τουλάχιστον να προσφύγει στα αρμόδια Κοινοτικά Όργανα εάν είχε την πεποίθηση ότι η σχετική απόφαση ήταν αβάσιμη, επέδειξε εγκληματική αδράνεια και αφού άφησε να παρέλθει άπρακτη η σχετική προθεσμία, άρχισε στη συνέχεια να διακινεί παρασκηνιακώς διάφορα νεφελώδη σενάρια περί εξώδικου συμβιβασμού, παραθέτοντας έωλα επιχειρήματα του στυλ ‘ήξεις αφήξεις’, τα οποία απεδείχθησαν ως εκ του αποτελέσματος τελείως απρόσφορα”, τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ.

Ύστερα από αυτά και αφού παρήλθε ένα εξάμηνο από την καταληκτική ημερομηνία (13 Φεβρουαρίου), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέπεμψε στις 30 Οκτωβρίου τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή «δεν έλαβε εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιστροφή των ενισχύσεων που κρίθηκαν παράνομες και ασυμβίβαστες προς την κοινή αγορά ή εν πάση περιπτώσει δεν ενημέρωσε την Επιτροπή για τα μέτρα που έλαβε σύμφωνα με το άρθρο 4, και παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει από τα άρθρα 3 και 4 της εν λόγω αποφάσεως και της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας».

Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Ρεγκούζας ζητά, μεταξύ άλλων, να πληροφορηθεί γιατί η κυβέρνηση δεν συμμορφώθηκε με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν ζήτησε την επιστροφή των παράνομων ενισχύσεων από την Ολυμπιακή Αεροπορία ή τουλάχιστον δεν άσκησε προσφυγή κατά της απόφασης αυτής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024