Τελευταία νέα
Η ΕΤΟΑΑ στοχεύει στην περαιτέρω διεύρυνση του διεθνούς δικτύου της

Μέλος της DMAI η ETOAA

Στο πλαίσιο του προγράμματος διεθνούς δικτύωσης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας, η Εταιρεία Τουριστικής & Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών (ΕΤΟΑΑ) έγινε μέλος σε ακόμα έναν διεθνή φορέα με σημαντική παρουσία στον παγκόσμιο τουριστικό τομέα. Το DMAI αποτελεί τον πλέον δραστήριο και με μακρά παρουσία διεθνή φορέα…

Στο πλαίσιο του προγράμματος διεθνούς δικτύωσης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας, η Εταιρεία Τουριστικής & Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών<...> (ΕΤΟΑΑ) έγινε μέλος σε ακόμα ένα διεθνή φορέα με σημαντική παρουσία στον παγκόσμιο τουριστικό τομέα. Το DMAI αποτελεί τον πλέον δραστήριο και με μακρά παρουσία διεθνή φορέα σε επίπεδο οργανισμών διαχείρισης προορισμών (Destination Management Organizations – DMOs) με 625 οργανισμούς-μέλη από 25 διαφορετικές χώρες. Συστάθηκε το 1914 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ως International Association of Convention Bureaus (IACB) με κεντρικό σκοπό την προώθηση της επαγγελματικής και τεχνοκρατικής προσέγγισης στη βιομηχανία των συνεδρίων και των events. Το 1957 και λόγω της μετεξέλιξης του ευρύτερου τουριστικού τομέα σε οργανωμένη βιομηχανία υπηρεσιών και του αυξανόμενου ρόλου των τοπικών convention & visitors bureaus στη διαχείριση και προώθηση του τουριστικού προιόντος, μετονομάσθηκε σε International Association of Convention & Visitors Bureaus (IACVB). To 2005 και πάλι ανταποκρινόμενο στις διεθνείς εξελίξεις και την ανάδειξη των Γραφείων Επισκεπτών & Συνεδρίων σε Οργανισμούς Διαχείρισης Προορισμών, απέκτησε το σημερινό του όνομα ως Destination Marketing Association International (DMAI) και επισημοποίησε την παρουσία του στην Ευρώπη με κεντρικά γραφεία στις Βρυξέλλες.

Σήμερα, το DMAI αποτελεί την πιο αξιόπιστη δομή δικτύωσης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των Οργανισμών Διαχείρισης Προορισμών διεθνώς και διευρύνει συνεχώς τις υπηρεσίες της μέσω της λειτουργίας ιδρύματος επιμόρφωσης και κατάρτισης σε τομείς τουριστικής ανάπτυξης και προβολής προορισμών, της διαδικτυακής βιβλιοθήκης, του συστήματος αξιολόγησης & πιστοποίησης προορισμών καθώς και μέσα από μια σειρά εξειδικευμένων συνεδρίων και σεμιναρίων.

Η ΕΤΟΑΑ μέσα από τη συμμετοχή της στη DMAI στοχεύει στην περαιτέρω διεύρυνση του διεθνούς δικτύου της, στην καταγραφή επιτυχημένων πρακτικών διαχείρισης και προβολής προορισμών, στην άντληση και στην ανταλλαγή ειδικής τεχνογνωσίας καθώς και στην προβολή της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού. Επισημαίνεται ότι η ΕΤΟΑΑ είναι ήδη μέλος του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), του Διεθνούς Συνδέσμου Συνεδρίων (ICCA) και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Τουριστικών Οργανισμών Πόλεων (European Cities Marketing) ενώ στα άμεσα πλάνα της είναι η περαιτέρω διεύρυνση του προγράμματος Διεθνούς Δικτύωσης σε Φορείς Ειδικών Μορφών Τουρισμού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024