Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιάθεση της διατήρησης συνεχούς ροής Σκανδιναβών επισκεπτών προς την Ελλάδα
Παρουσία του ΕΟΤ Σκανδιναβίας στην έκθεση TUR 2012

Διάθεση της διατήρησης συνεχούς ροής Σκανδιναβών επισκεπτών προς την Ελλάδα

Στη διεθνή έκθεση TUR 2012, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας δόθηκαν εκπτώσεις 50% σε κρατήσεις ταξιδιών από TOs και ταξιδιωτικά γραφεία, κυρίως προς προορισμούς, όπως Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Τουρκία, Κούβα, Κένυα, Ινδία και Ταϋλάνδη.

Με επιτυχία για την ελληνική συμμετοχή, διεξήχθη η ετήσια Διεθνής Έκθεση Τουρισμού TUR 2012 στο Γκέτεμποργκ Σουηδίας, το διάστημα 22-25 Μαρτίου 2012. Το Γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας ήταν παρόν με δικό του περίπτερο και με συνεκθέτες τις Περιφέρειες Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και τον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (PROTOUR).

Η φετινή έκθεση προσήλκυσε συνολικά 36.100 επισκέπτες κατά την διάρκεια των 4 ημερών, με μείωση 10% από το περυσινό έτος (45.000 επισκέπτες). Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των διοργανωτών της έκθεσης, έγιναν συνολικά 14.626 πωλήσεις προϊόντων, δόθηκαν εκπτώσεις της τάξεως του 50% σε κρατήσεις ταξιδιών από Tour Operators (APOLLO, Airtours) και ταξιδιωτικά Γραφεία (Resia, Ticket, κ.ά.), κυρίως προς προορισμούς, όπως Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Τουρκία, Κούβα, Κένυα, Ινδία και Ταϋλάνδη. Η Airtours πούλησε 120 ταξίδια με μειωμένη τιμή, κυρίως σε νησιωτικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Ο διευθυντής του Γραφείου κ. Θ. Θαλασσινός και η επιτόπια υπάλληλος κα Α. Σαραντίδη, σε συνεργασία με τους συνεκθέτες των περιφερειών, πραγματοποίησαν σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων εργασίας με επιχειρηματίες και εκπροσώπους Μέσων Μαζικής ενημέρωσης. Εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας. όπως οι σουηδικές “Aftonbladet” και “Dagens Nyheter” και η νορβηγική “Aftenposten” έδειξαν αποφασισμένοι να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον του κόσμου, στην επικείμενη τουριστική περίοδο για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Γενικότερα, τα μηνύματα από τον σκανδιναβικό χώρο είναι ιδιαίτερα ευοίωνα ως προς τη διάθεση της διατήρησης συνεχούς ροής επισκεπτών προς την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το οποίο ήταν αφιερωμένο στο σουηδικό κοινό, το περίπτερο του ΕΟΤ είχε τη χαρά να φιλοξενήσει, για άλλο ένα έτος, το Συγκρότημα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών “Orfeus”. Η χορευτική ομάδα του Φάνη Μαρκόπουλου, τιμώντας την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, χόρεψε παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ξεσηκώνοντας το κοινό με την μουσική, την ενέργεια και το ποιοτικό θέαμα, το οποίο προσφέρουν επί σειρά ετών με ιδιαίτερη επιτυχία. Επιβράβευση του χορευτικού δρώμενου ήταν η δημοσίευση του περιπτέρου της Ελλάδος στο εξώφυλλο της ετήσιας έκδοσης του περιοδικού της έκθεσης TUR.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024