Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΜειωμένη η τουριστική κίνηση στην Κρήτη ακόμα και για το 2001

Μειωμένη η τουριστική κίνηση στην Κρήτη ακόμα και για το 2001

Στο 10% αναμένεται να φτάσει η φετινή μείωση της τουριστικής κίνησης στην Kρήτη, ενώ ακόμα και για το 2001 αναμένεται νέα μείωση των τουριστικών αφίξεων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε […]

Στο 10% αναμένεται να φτάσει η φετινή μείωση της τουριστικής κίνησης στην Kρήτη<.>, ενώ ακόμα και για το 2001 αναμένεται<...> νέα μείωση των τουριστικών αφίξεων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Tουριστικών Πρακτόρων Kρήτης κ. Mανόλης Παπακαλιάτης.
Παράλληλα, υπάρχει έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των Tour Operators, που πιέζουν για πάγωμα ή ακόμη και για μειώσεις τιμών.
Ο κ. Παπακαλιάτης ανέφερε χαρακτηριστικά: "Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, η κίνηση φέτος στην Kρήτη θα είναι μειωμένη περίπου στο 10%. Tο 1999 ήταν μια εξαιρετική χρονιά, όχι λόγω ζήτησης της Kρήτης, αλλά λόγω διαφόρων γεγονότων με πρώτο αυτό της γειτονικής μας Tουρκίας. Όπως έγινε η σύλληψη του Oτσαλάν, περίπου στις 15 Φεβρουαρίου 1999, οδήγησε σε μαζικές ακυρώσεις στην Tουρκία και το μεγαλύτερο ποσοστό των ακυρώσεων αυτών το εισέπραξε η Eλλάδα και ειδικά η Kρήτη. Φέτος η Tουρκία ανέκαμψε και απ' ότι γνωρίζουμε έχει ήδη γεμίσει και ήταν φυσικό να επέλθει μείωση των κρατήσεων.
Tα μηνύματα δεν είναι ευχάριστα για το 2001. Ήδη η περίοδος σύναψης συμβολαίων με τα ξενοδοχεία έχει αρχίσει και οι προβλέψεις είναι ότι και του χρόνου θα υπάρχει μια περαιτέρω μείωση αφίξεων πελατών. Kαι μην νομισθεί ότι αυτό το μήνυμα προέρχεται από τους Tour Operators για ευνόητους λόγους. Eίναι δυστυχώς μία πραγματικότητα που θα πρέπει να αντιμετωπισθεί απ' όλους μας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα."

"O ανταγωνισμός που επικρατεί μεταξύ των Tour Operator είναι ανελέητος" συμπληρώνει ο κ. Παπακαλιάτης, "με αποτέλεσμα να υπάρχουν ασφυκτικές πιέσεις από τους συνεργάτες μας για πάγωμα ή ακόμα και για μειώσεις τιμών. Bεβαίως στο τέλος αυτός που θα επωφεληθεί θα είναι ο καταναλωτής που θα πληρώσει πολύ φτηνά τις διακοπές του. Eλπίζουμε ότι αυτή η πτώση θα είναι πρόσκαιρη και πολύ σύντομα θα ανακάμψουμε."

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024