Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΛίστα με τα ονόματα των επιβατών ζητούν οι ΗΠΑ ακόμα και για τον εναέριο χώρο τους

Λίστα με τα ονόματα των επιβατών ζητούν οι ΗΠΑ ακόμα και για τον εναέριο χώρο τους

Λίστα με τα ονόματα επιβατών των ξένων αεροπορικών εταιριών, που εισέρχονται στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ σκοπεύει να ζητά στο άμεσο μέλλον η αμερικάνικη Κυβέρνηση, στα πλαίσια πολιτικής αποφυγής τρομοκρατικών […]

Λίστα με τα ονόματα επιβατών των ξένων αεροπορικών εταιριών, που εισέρχονται στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ σκοπεύει να ζητά<...> στο άμεσο μέλλον η αμερικάνικη Κυβέρνηση, στα πλαίσια πολιτικής αποφυγής τρομοκρατικών ενεργειών, που έχει υιοθετήσει. Κύριος στόχος της Κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι η αύξηση των μέτρων ασφαλείας γεγονός που φτάνει στο σημείο να μην είναι ικανοποιημένη από τις λίστες που ήδη λαμβάνει από τις αεροπορικές εταιρίες για τα αεροσκάφη που προσγειώνονται στο έδαφος της, και τώρα ζητά και για εκείνα που απλά μπαίνουν στον εναέριο χώρο της. Ιδιαίτερο πρόβλημα έχει σημειωθεί με τις πτήσεις μεταξύ Καναδά και Μεξικού με αποτέλεσμα οι αεροπορικές εταιρίες αυτών των χωρών να σκέφτονται πολύ σοβαρά την αλλαγή στη διαδρομή των αεροσκαφών τους.

Η σχετική πρόταση της Κυβέρνησης, όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα στο BBC News, έχει προκαλέσει την οργή ευρωπαϊκών, μεξικανικών και καναδικών αεροπορικών εταιριών, οι οποίες καθημερινά πραγματοποιούν το μεγαλύτερο μέρος των 500 πτήσεων πάνω από την αμερικανική επικράτεια. Μάλιστα πρόσφατα μια πτήση της KLM αναγκάστηκε να γυρίσει στο Αμστερνταμ και να μην προχωρήσει προς προσγείωση στο Μέξικο Σίτυ, διότι στην λίστα των επιβατών υπήρχαν δύο ονόματα που ήταν και στην US “no-fly” list.

Να σημειωθεί ότι βάσει των ισχυόντων κανονισμών, οι ξένες αεροπορικές εταιρίες οφείλουν να παρέχουν κατάλογο επιβατών στις αμερικανικές υπηρεσίες 15 λεπτά μετά την απογείωση, εφόσον το αεροσκάφος πρόκειται να προσγειωθεί σε αμερικανικό έδαφος.

Από την άλλη, αν οι ξένες εταιρίες δεν συμμορφωθούν με την εντολή αυτή, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως τις επόμενες εβδομάδες, θα πρέπει να κάνουν νέο σχέδιο πτήσης, κάτι που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις τόσο στο κόστος, όσο και στη διάρκεια του δρομολογίου. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η AeroMexico ήδη δηλώνει ότι μια τέτοια κίνηση είναι ενάντια στους διεθνείς αεροπορικούς κανονισμούς και συμφωνίες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024