Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠεριορίζεται η χρήση του εναέριου χώρου της νότιας Γερμανίας

Περιορίζεται η χρήση του εναέριου χώρου της νότιας Γερμανίας

Την αντίδραση του γενικού διευθυντή της IATA κ. Pierre J. Jeanniot προκάλεσε η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των υπουργών Αερομεταφορών της Γερμανίας και της Ελβετίας για τον περιορισμό της χρήσης του […]

Την αντίδραση του γενικού διευθυντή της IATA<.> κ. Pierre J. Jeanniot προκάλεσε η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των υπουργών Αερομεταφορών της Γερμανίας και της<...> Ελβετίας για τον περιορισμό της χρήσης του εναέριου χώρου της νότιας Γερμανίας από τα αεροπλάνα που προσγειώνονται στο διεθνές αεροδρόμιο της Ζυρίχης. Ο κ. Jeanniot σχολιάζοντας τη συμφωνία αυτή δήλωσε ότι θα επιφέρει σοβαρές δυσκολίες, τόσο στα αεροπλάνα που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης όσο και στο επιβατικό κοινό. "Ενώ οι διμερείς συμφωνίες είναι γενικά προτιμότερες από τις μονομερείς ενέργειες της κάθε μιας πλευράς που εμπλέκεται, η συμφωνία αυτή δυσχεραίνει τις πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Ζυρίχης και θέτει υπό ερώτηση το μέλλον του, ως ενός μεγάλου ευρωπαϊκού σταθμού" ανέφερε ο κ. Jeanniot.

Η συμφωνία σημαίνει ότι ένα αεροδρόμιο που έχει όλη την απαραίτητη υποδομή για προσγειώσεις ,ιδιαίτερα σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας, θα χρησιμοποιείται σε περιορισμένη έκταση. Η απόφαση αυτή θα έχει επίσης αρνητικό αντίκτυπο στα ήδη υπερπλήρη αεροδρόμια και τους αεροδιάδρομους της υπόλοιπης Ευρώπης.

"Η ΙΑΤΑ δεν μπορεί να υποστηρίξει μία απόφαση η οποία απειλεί το σύστημα της διεθνούς πολιτικής αεροπορίας και είναι έτοιμη να βοηθήσει στην αναζήτηση μιας λύσης, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την ευημερία των κοινωνιών που εμπλέκονται όσο και την μελλοντική εξασφάλιση του αεροδρομίου της Ζυρίχης" τόνισε ο κ. Jeanniot.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024