Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑγορά του 100% των μετοχών της Austrian Airlines από τη Lufthansa
To συμβούλιο επίβλεψης της Lufthansa εγκρίνει την απόκτηση της Austrian Airlines

Αγορά του 100% των μετοχών της Austrian Airlines από τη Lufthansa

Η Lufthansa αποκτά (αρχικά) μερίδιο 41,56% της Austrian Airlines που κατέχει η Οsrreichische Industrieholding AG (OIAG). To χαρτοφυλάκιο θα αγοραστεί έναντι 366.000 ευρώ, ενώ ρυθμίζεται και συμφωνητικό, με το οποίο η Lufthansa θα πληρώσει 163 εκατ. ευρώ, ανάλογα…

Η Lufthansa αποκτά (αρχικά) μερίδιο 41,56% της Austrian Airlines που κατέχει η Οsrreichische Industrieholding AG (OIAG).<...> To χαρτοφυλάκιο θα αγοραστεί έναντι 366.000 ευρώ, ενώ ρυθμίζεται και συμφωνητικό, με το οποίο η Lufthansa θα πληρώσει 163 εκατ. ευρώ, ανάλογα με την οικονομική απόδοση της Austrian και με τη μετοχή της Lufthansa να ξεπερνά αυτή των ανταγωνιστών.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου που καθορίζεται από τον αυστριακό νόμο για αναλήψεις, η Lufthansa θα κάνει επίσης μια δημόσια προσφορά στους ελεύθερους μετόχους των Αυστριακών Αερογραμμών. Η εταιρεία έχει απευθυνθεί στην αυστριακή Επιτροπή ανάληψης για παράταση της περιόδου ανακοίνωσης ως εξαντλήσεως του επιτρεπτού χρόνου. Η τιμή της προσφοράς ανταποκρίνεται στη μέση τιμή μετοχής της Austrian Airlines κατά τη διάρκεια των έξι μηνών που προηγούνται αυτής της ανακοίνωσης. Αν και υπόκειται σε έλεγχο από την Επιτροπή ανάληψης, η τιμή θα καθοριστεί στα 4,44 ευρώ ανά μετοχή. Στο σύνολο, θα προσφερθούν 215 εκατ. ευρώ στους ιδιωτικούς και θεσμικούς ελεύθερους μετόχους ως μέρος της αγοράς.

Ο Wolfgang Mayrhuber, διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, αναφέρει: “Κερδίζοντας την υποστήριξη του Συμβουλίου Εποπτείας για την απόκτηση της Austrian Airlines είναι ένα σημαντικό βήμα που προετοιμάζει το έδαφος για τον OIAG, την κυβέρνηση στη Βιέννη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει τις αποφάσεις της μετά από προσεκτική εξέταση της αγοραπωλησίας. Η προσφορά μας είναι δίκαιη. Λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα όλων που ε-μπλέκονται και μοιράζει τις επιβαρύνσεις και τα ρίσκα δίκαια. Οι επιπτώσεις από την κρίση των οικονομικών αγορών στην πραγματική οικονομία έχουν πλήξει επίσης την αεροπορική βιομηχανία. Δομικές αλλαγές αυξάνουν τις πιθανότητες της Lufthansa και της Austrian να μοιραστούν ένα καλύτερο μέλλον. Το Συμβούλιο Εποπτείας του OIAG θα συνεδριάσει στις 5 Δεκεμβρίου 2008 όπου και οι εταιρείες σκοπεύουν να υπογράψουν τα απαραίτητα συμβόλαια”.

Η εφαρμογή αυτής της σύμβασης υπόκειται, μεταξύ άλλων, στην έγκριση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, καθώς και στην έγκριση επιχορήγησης αναδιάρθρωσης 500 εκατ. ευρώ από τη Δημοκρατία της Αυστρίας, όπου και οι δύο πρέπει να δωθούν από την Ευρωπαική Επιτροπή. Επιπλέον, η Lufthansa πρέπει να έχει το 75% των μετοχών της Austrian Airlines -συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μεταφέρονται από OIAG- μετά από το τέλος της περιόδου αποδοχής για τη δημόσια προσφορά ανάληψης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024