Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΟλυμπιακή Αεροπορία: Στις Βρυξέλλες ο έλεγχος για τις χρηματοδοτήσεις

Ολυμπιακή Αεροπορία: Στις Βρυξέλλες ο έλεγχος για τις χρηματοδοτήσεις

Σήμερα θα καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιπροσωπεία του υπουργείου Μεταφορών τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις χρηματοδοτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1990. Η συνάντηση […]

Σήμερα θα καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιπροσωπεία του υπουργείου Μεταφορών τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις χρηματοδοτήσεις της<...> Ολυμπιακής Αεροπορίας<.> κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1990.

Η συνάντηση αυτή, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα διευκολύνει τις έρευνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ολοκληρωθεί ταχύτερα ο έλεγχος που έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμισι μήνα.

Η κ. Λογιόλα ντε Παλάθιο τόνισε ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν τηρήθηκαν τα δύο προγράμματα αναδιάρθρωσης στις περιόδους 1994-1998 και 1998-2002, η ΕΕ θα προχωρήσει σε εξονυχιστικό έλεγχο στα οικονομικά της ΟΑ<.>, ενώ θα προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Πάντως, εάν διαπιστωθεί ότι το ελληνικό κράτος συνεχίζει να καταβάλλει ενισχύσεις στον εθνικό αερομεταφορέα, οι οποίες κριθούν παράνομες, τότε η κ. Ντε Παλάθιο ενδεχομένως να ζητήσει την αναστολή των καταβολών των ενισχύσεων αυτών μέχρι να αποφανθεί αν είναι συμβατές με τους κανόνες της ενιαίας αγοράς.

Εν τω μεταξύ οι τράπεζες Εθνική, Alpha και Εμπορική ανέλαβαν και επίσημα το ρόλο του συμβούλου για την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων στην Ολυμπιακή Αεροπορία<.>.

Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε σε συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης και Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρίστος Βερελής με τους επικεφαλείς των τριών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, Θεόδωρο Καρατζά (Εθνική), Γιάννη Κωστόπουλο (Alpha) και Γιάννη Στουρνάρα (Εμπορική).

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνε γνωστό αν ο ρόλος των τριών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων θα περιοριστεί στο να βρουν επενδυτές, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, ή εάν οι τρεις τράπεζες είναι διατεθειμένες να συμμετάσχουν και οι ίδιες στην Ολυμπιακή με δικά τους κεφάλαια, εφόσον βρεθούν επενδυτές, όπως αναφέρεται και σε δημοσιεύματα του τύπου.

Στο μεταξύ, αναφορικά με την προσφορά του κ. Π. Βαρδινογιάννη για την εξαγορά του 51% της Ολυμπιακής φαίνεται ότι για άλλη μια φορά "μπλοκάρει" στο γεγονός ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας δεν έχει αποδείξει ότι διαθέτει το ποσό που προσφέρει. Πάντως, αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ιδιωτικοποίηση της ΟΑ, ο κ. Βερελής είχε δηλώσει ότι μέχρι το καλοκαίρι θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024