Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςFestival Cruises: Καθελκύστηκε το European Stars

Festival Cruises: Καθελκύστηκε το European Stars

Η Festival Cruises ανακοίνωσε την καθέλκυση στο Saint Nazaire του European Stars, δίδυμου πλοίου του European Vision που φιλοξένησε στην Γένοβα τον Ιούλιο του 2001 την σύσκεψη κορυφής G8 των […]

Η Festival Cruises<.> ανακοίνωσε την καθέλκυση στο Saint Nazaire του European Stars, δίδυμου<...> πλοίου του European Vision που φιλοξένησε στην Γένοβα τον Ιούλιο του 2001 την σύσκεψη κορυφής G8 των μεγάλων της γης. Τα πλοία είναι υπό ιταλική σημαία.

Το πλοίο που ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Chantiers de l' Atlantique, στο Saint Nazaire έχει εκτόπισμα 58,700 τόνων, μήκος 251 μέτρα, πλάτος 28,8 μέτρα, και αναπτύσσει ταχύτητα 20,8 κόμβων. Διαθέτει 783 καμπίνες που δύνανται να φιλοξενήσουν 2000 άτομα, 4 εστιατόρια, 3 μπαρ, αμφιθέατρο, πολυτελείς κοινόχρηστους χώρους, μεταξύ των οποίων ένα ακριβές αντίγραφο του μυθικού "Caffe Greco" της Ρώμης, αθλητικές εγκαταστάσεις και συνεδριακό κέντρο.

Η καθέλκυση του European Stars έλαβε χώρα στα πλαίσια μιας επιβλητικής εκδήλωσης, κατά την οποίαν τονίσθηκε το Ευρωπαϊκό πνεύμα που διέπει πάντα την τοποθέτηση της Εταιρείας στην αγορά. H Festival Cruises, ιδιοκτησία της οικογένειας Πουλίδη, έχει δραστηριοποιηθεί από τον 1993 στον χώρο της κρουαζιέρας.

Η τελετή της βάφτισης ξεκίνησε αργά το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου με την επίδειξη ενός συγκροτήματος Ιταλών "σημαιοφόρων-sbandieratori" οι οποίοι αναδίπλωναν με τέχνη τις σημαίες τους στο άκουσμα των εθνικών ύμνων της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Ευρώπης, τους οποίους συνόδευε η εντυπωσιακή φωνή της Ksenija Skacan.

Οι σημαίες της Ευρώπης κυμάτισαν ψηλά στον ουρανό, τονίζοντας το πνεύμα διεθνούς συνεργασίας που ενέπνευσαν στην Festival τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ο κύριος Patrick Boissier, ο διευθύνων σύμβουλος των ναυπηγείων Chantiers de l' Atlantique, ήταν ο πρώτος ομιλητής και στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκομένους ο κ. Γεώργιος Πουλίδης, πρόεδρος του Ομίλου της Festival Cruises.

Αφού ευλογήθηκε το πλοίο, η κ. Raoust, σύζυγος του προέδρου του ναυτικού πρακτορείου "Barry Rogliano Salles" που συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της Festival Cruises, έσπασε το παραδοσιακό μπουκάλι σαμπάνιας.

"Κανένας δεν θα πίστευε πως τελικά η Festival θα επιτύγχανε το στόχο της να αναδειχθεί σαν η πλέον σημαντική εταιρία κρουαζιέρας απόλυτα συντονισμένη στο Ευρωπαϊκό πνεύμα – τόνισε ο κ. Πουλίδης – αλλά εμείς το κατορθώσαμε από την πρώτη στιγμή: το 90% των επιβατών μας είναι Ευρωπαίοι και τα πλοία μας είναι ναυπηγημένα από Ευρωπαίους για Ευρωπαίους, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή παράδοση.

Η επιλογή μας αυτή επικροτείται από την αγορά στην οποία το ποσοστό -share- της Festival παρουσιάζει συνεχή άνοδο. Από 14,7% το 2000 σε 16,7% το 2001, με μίαν πρόβλεψη για το 2002 να φθάσει το 22,4% μέχρι και 26,4% για το 2004."

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024