Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΣυνεχίζονται οι ψίθυροι για την Festival Cruises

Συνεχίζονται οι ψίθυροι για την Festival Cruises

Μετά την ακύρωση άλλων 2 κρουαζιερών, η ναυτιλιακή εταιρία Festival Cruises, δείχνει να επιβεβαιώνει τους ψίθυρους ότι έχει οικονομικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, ακυρώθηκαν η κρουαζιέρα της 26 Ιανουαρίου με το European […]

Μετά την ακύρωση άλλων 2 κρουαζιερών, η ναυτιλιακή εταιρία Festival Cruises, δείχνει να επιβεβαιώνει<...> τους ψίθυρους ότι έχει οικονομικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, ακυρώθηκαν η κρουαζιέρα της 26 Ιανουαρίου με το European Stars που θα ξεκινούσε από την Γένοβα της Ιταλίας, και η κρουαζιέρα του European Vision που θα ξεκινούσε στις 25 Ιανουαρίου από τον Aγιο Δομήνικο, στην Δομινικανική Δημοκρατία. Οι διαπραγματεύσεις με διάφορες τράπεζες που έχουν δανειοδοτήσει την Festival Cruises συνεχίζονται. Όπως είναι ήδη γνωστό τα καράβια European Vision, Stars, και το Mistral, έχουν ήδη ακινητοποιηθεί, επειδή η εταιρία δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι στην κατασκευάστρια εταιρία πλοίων Alstom. Από την πλευρά της η Festival δήλωσε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια για να λυθούν τα θέματα που έχουν προκύψει μεταξύ της Festival, της Αlstom και του πιστωτικού οργανισμού Agricole.

Η Festival δραστηριοποιείται και στις ΗΠΑ με το όνομα First European Cruises, και ιδιοκτήτης της είναι ο κ. Πουλίδης, με κεντρικά γραφεία στον Πειραιά. Τα γραφεία του συντάγματος κλείσανε πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις έχουν δοθεί σε συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, εκτός από τους παραπάνω μεγάλους πιστωτές της Festival υπάρχουν και πολλές εταιρίες μικρότερες που έχουν οικονομικές απαιτήσεις από την Festival.

Όπως μας ανέφεραν εξειδικευμένα στελέχη στην κρουαζιέρα, με το καμποτάζ που υπήρχε, η Festival Cruises επειδή δεν είχε ελληνική σημαία στα καράβια της δεν μπορούσε να κάνει επιβίβαση από Ελληνικά λιμάνια, παρά μόνο στο Vision και σε ελάχιστο αριθμό επιβατών, με αποτέλεσμα να χάνει μεγάλο αριθμό επιβατών. Στην ιδιοκτησία της Festival Cruises είναι μόνο τα παλιά καράβια Azur, Bolero και
Flamengo
, τα οποία είναι τελείως χρεωμένα.

Τα νεότευκτα Stars, Vision, και Mistral ανήκουν ακόμα στην κατασκευάστρια εταιρία Alstom από την οποία η Festival Cruises τα νοικιάζει. Επειδή όμως δεν έχουν πληρωθεί οι ναυλώσεις, η Alstom προχωρεί σε κατάσχεση.

Επίσης, οι πηγές τονίζουν ότι τα προβλήματα κορυφώθηκαν από την κακοδιαχείριση, και την έλλειψη ανταγωνιστικής τιμολογιακής πολιτικής, που οδήγησαν σε εσωτερικές ασυμφωνίες και διαμάχες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024