Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓεωργακόπουλος: Προτεραιότητα της τουριστικής μας πολιτικής ο Αγροτουρισμός

Γεωργακόπουλος: Προτεραιότητα της τουριστικής μας πολιτικής ο Αγροτουρισμός

Η ανάπτυξη του αγροτουρισμού ώστε να καταστεί μια αξιόπιστη λύση προς την κατεύθυνση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της βιώσιμης ανάπτυξης των αγροτικών περιοχών της χώρας μας, αποτελεί μια από […]

Η ανάπτυξη του αγροτουρισμού ώστε να καταστεί μια αξιόπιστη λύση προς την κατεύθυνση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και<...> της βιώσιμης ανάπτυξης των αγροτικών περιοχών της χώρας μας, αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της τουριστικής πολιτικής.

Αυτό επεσήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος σε συνάντηση εργασίας, που έγινε χθες στα γραφεία του ΕΟΤ, της Αγροτουριστικής ΑΕ με εκπροσώπους 41 αναπτυξιακών εταιριών.

Το υπουργείο Ανάπτυξης – σημείωσε ο κ. Δημ. Γεωργακόπουλος στηρίζει και συμμερίζεται τους στόχους της Αγροτουριστικής ΑΕ και θεωρεί ως απαραίτητο τον οργανωτικό και συντονιστικό ρόλο στις προσπάθειες ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού των ελληνικών επιχειρήσεων και αναπτυξιακών φορέως που δραστηριοποιούνται στον τομέα του αγροτουρισμού.

Σήμερα, συμπλήρωσε ο κ. Γεωργακόπουλος παρά τη γρήγορη ανάπτυξη του τομέα, έχει διαπιστωθεί μια σειρά ελλείψεων και αδυναμιών μεταξύ των οποίων:

  • Η έλλειψη προδιαγραφών και άρα διασφάλισης της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών και υποδομών στις αγροτικές περιοχές
  • Ο κατακερματισμός των προσπαθειών οργάνωσης του αγροτικού τουρισμού σε διάφορα επίπεδα
  • Η έλλειψη κρίσιμης μάζας που θα επιτρέπει την υλοποίηση δράσεων μεγαλυτέρου βεληνεκούς με όρους αφενός οικονομικούς και αφετέρου πρόσβασης σε νέες αγορές

Το υπουργείο Ανάπτυξης θεωρεί ως ζητήματα προτεραιότητας τα ακόλουθα:

  • Την ανάπτυξη προτύπων ποιότητας για προϊόντα και υπηρεσίες στο χώρο του εναλλακτικού τουρισμού με τα οποία θα πιστοποιούνται φορείς και επιχειρήσεις.
  • Την οργάνωση των διαδικασιών πιστοποίησης (μητρώο πιστοποιητών και συμβούλων), βάση των οποίων θα ελέγχεται η ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Την συνεργασία με άλλους φορείς για την εισαγωγή και εμπέδωση της αντίληψης για την ποιότητα στους επιχειρηματίες και απασχολούμενους στον εναλλακτικό τουρισμό.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024