Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΔιαπραγματεύσεις της Hellenic Seaplanes με τη Dornier Seawings για αγορά 4 υδροπλάνων
Αερομεταφορές

Διαπραγματεύσεις της Hellenic Seaplanes με τη Dornier Seawings για αγορά 4 υδροπλάνων

Κοντά στην επίτευξη συμφωνίας βρίσκεται η ελληνική εταιρεία Hellenic Seaplanes SA, για την απόκτηση 4 υδροπλάνων από τη γερμανική εταιρεία Dornier Seawings GmbH.

Κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για μια παραγγελία αρκετών εκατομμυρίων ευρώ είναι η ελληνική εταιρεία Hellenic Seaplanes SA για την απόκτηση 4 υδροπλάνων από τη γερμανική εταιρεία αεροσκαφών Dornier Seawings GmbH. Η συνάντηση μεταξύ της διοίκησης της ελληνικής εταιρείας και του κ. Dornier, πρόεδρου της Dornier Seawings που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο πριν λίγες ημέρες ξεκαθάρισε τις διαφορές και συμφωνήθηκαν τα επιμέρους ζητήματα της συμφωνίας.

Η αναμενόμενη παραγγελία αφορά στο Dornier Seastar, το οποίο είναι ένα πολυμορφικό 12 θέσεων, αμφίβιο υδροπλάνο. Ο τύπος του αεροσκάφους είναι ο Seastar CD2 με όλες τις ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις. Πρόκειται για την τελευταία έκδοση του με κορυφαία αεροδυναμική γραμμή και αναμένεται να είναι είναι η πρώτη στην αγορά πωλήσεων.

Το αεροσκάφος τροφοδοτείται από δύο αξιόπιστους Pratt & Whitney PT-6 κινητήρες, ενώ διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρονικά συστήματα και πιλοτήριο.

O εσωτερικός του σχεδιασμός δίνει την εντύπωση πολυτελούς μεταφορικού μέσου, καθώς διαθέτει όλα τα συστήματα άνεσης ενός κανονικού επιβατικού αεροσκάφους. Η προηγμένη σχεδίαση Seastar ενσωματώνει περισσότερα από 90 χρόνια της Dornier τεχνολογική τεχνογνωσία και εμπειρία στη λειτουργία των υδροπλάνων.
 
Εκπρόσωπος της ελληνικής εταιρείας επιβεβαίωσε ότι η Hellenic Seaplanes είναι σε “εντατικές διαπραγματεύσεις” με την Dornier Seawings και σύντομα θα ανακοινωθούν και περεταίρω συνεργασίες. Η Hellenic Seaplanes αναμένεται επίσης να παραγγείλει περίπου 5 έως 10 υδροπλάνα για να καλύψει τον επιχειρηματικό σχεδιασμό της στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2015.

Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από τη συνάντηση της διοίκησης της Hellenic Seaplanes με τον κ. Dornier Conrado.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024