Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠαραίτηση του προέδρου της Cyprus Airways εν μέσω καταγγελιών
Αεροπορικές εταιρείες

Παραίτηση του προέδρου της Cyprus Airways εν μέσω καταγγελιών

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Τώνη Αντωνίου από την προεδρία της Cyprus Airways, μετά από έκθεση που διαπιστώνει ότι δεν ακολουθήθηκαν απόλυτα οι διαδικασίες ανάθεσης έργων.

Νέος πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών, ύστερα από την παραίτηση του κ. Τώνη Αντωνίου, αναμένεται να είναι από την ερχόμενη Τετάρτη ο κ. Μάκης Κωνσταντινίδης, τέως γενικός διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων και πρόεδρος του Μεσογειακού Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων, που εδρεύει στην Κύπρο, σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται πως το Υπουργικό Συμβούλιο έλαβε γνώση των συμπερασμάτων της έκθεσης του γενικού διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών σε σχέση με τις 10 ανώνυμες καταγγελίες εναντίον του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών κ. Αντώνη Αντωνίου, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως ο κ. Αντωνίου δεν ενήργησε με δόλο ή πρόθεση να έχει προσωπικό όφελος.

Συγκεκριμένα, φέρεται, σύμφωνα με τις καταγγελίες ο πρόεδρος των Κ.Α. να χρέωνε στον κρατικό αερομεταφορέα εξώδικα πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα που του είχαν επιβληθεί, ενώ επίσης χρέωνε στην εταιρεία και το σέρβις συντήρησης του αυτοκινήτου του, κόστους 1.196 ευρώ. Παράλληλα, διαπιστώθηκε χρεωστικό προς τις Κ.Α. για τουλάχιστον 480 φιάλες κρασιού συνολικής αξίας 2.667 ευρώ, ενώ  φέρεται o κ. Αντωνίου να έχει προβεί προσωπικά σε απευθείας ανάθεση έργου κοστολογούμενου στις 86.878 ευρώ, παρακάμπτοντας πλήρως το Τμήμα Προσφορών των Κ.Α., αλλά και να έχει δημιουργήσει προνομιακή μεταχείριση προς συγκεκριμένα άτομα, τα οποία και ελάμβαναν εξωπραγματικές εκπτώσεις στα εισιτήρια τους.

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, η είδηση έρχεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση, δια στόματος κ. Αντωνίου, υπογραφής μη δεσμευτικής πρότασης ενδιαφέροντος για την εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών από 15 συνολικά αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και της Aegean. Ωστόσο, ο αριθμός των υποψήφιων ήταν μικρότερος από τους 22 που είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον. Ο τέως πρόεδρος του Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών, πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα πρέπει να υποβάλουν τις μη δεσμευτικές προτάσεις τους και το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου θα καθοριστεί το κατά πόσον οι ΚΑ θα παραμείνουν με το ίδιο καθεστώς ή όχι.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024
15/02/2024