Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΗ 41η xenia τιμά προσωπικότητες που προωθούν την τουριστική Ελλάδα
Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.κ. Χρυσόστομος, Β. Κωνσταντακόπουλος, Θ. Βασιλάκης, οι τιμώμενοι

Η 41η xenia τιμά προσωπικότητες που προωθούν την τουριστική Ελλάδα

Τρεις προσωπικότητες, οι οποίες με τη δραστηριότητά τους συμβάλουν στην προβολή της χώρας διεθνώς και στην τουριστική της εξέλιξη, τίμησε η διεθνής έκθεση ξενοδοχειακού και επαγγελματικού εξοπλισμού xenia, τη Δευτέρα […]

Τρεις προσωπικότητες, οι οποίες με τη δραστηριότητά τους συμβάλουν στην προβολή της χώρας διεθνώς και<...> στην τουριστική της εξέλιξη, τίμησε η διεθνής έκθεση ξενοδοχειακού και επαγγελματικού εξοπλισμού xenia, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο την 41η διοργάνωση, που πραγματοποιείται από τις 27 έως τις 30 Νοεμβρίου στο νέο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Οι τιμηθέντες, σε αυτόν τον κορυφαίο θεσμό των παράλληλων εκδηλώσεων της xenia, που ξεκίνησε πριν από χρόνια, ήταν: ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.κ. Χρυσόστομος, για τη δράση του στην προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στη χώρας μας στο εξωτερικό και, κυρίως, στην αγορά της Ρωσίας, ο Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, για τη μεγάλη τουριστική επένδυση Costa Navarino στη Μεσσηνία και ο κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, ο οποίος με την Auto Hellas-Hertz και την Aegean Airlines συνέβαλε και συμβάλει στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Τις τιμητικές διακρίσεις απένειμαν η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κα Aντζελα Γκερέκου και ο κ. Aρης Σπηλιωτόπουλος (ως πρώην υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης). Η κα Γκερέκου υπογράμμισε, με αφορμή την 41η xenia, τη σημασία του συνεδριακού και εκθεσιακού τουρισμού, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η συνένωση των υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού θα αναδείξει περισσότερο τα πλεονεκτήματα της χώρας.

Την εκδήλωση προλόγισαν: ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Γεράσιμος Φωκάς, ως πρόεδρος της Επιτροπής για την επιλογή των προσωπικοτήτων, που τιμώνται κάθε χρόνο, ο ιδρυτής της xenia κ. Τάσος Κούμανης, ο οποίος ανέφερε ότι η 41η διοργάνωση πραγματοποιείται εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ωστόσο, η έκθεση πιστή στις αρχές της που την καθιέρωσαν ως “σταθερή αξία” στο χώρο του ελληνικού τουρισμού, παρουσιάζεται εφέτος πιο μεγάλη και πιο εντυπωσιακή και ο διευθυντής Ανάπτυξης της έκθεσης κ. Κούμανης, ο οποίος επισήμανε την επέκταση της xenia στο χώρο του τουρισμού, με τη νέα θυγατρική εταιρεία Real Events, με βασικό στόχο, όπως είπε, να συμβάλει με τις δραστηριότητές της στην αναβάθμιση της ποιότητας του ελληνικού τουρισμού.

Οι τιμηθέντες: Ο κ.κ. Χρυσόστομος υπενθύμισε ότι η δραστηριότητά του στον προσκυνηματικό τουρισμό στη ρωσική αγορά ξεκίνησε σε χαλεπούς πολιτικά καιρούς, τονίζοντας ότι “γκρέμισα τα τείχη πριν γκρεμισθούν. Μέχρι πράκτορα της KGB με είχαν βγάλει τότε”, είπε χιουμοριστικά. Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου διοργάνωσε πρόσφατα στη Ζάκυνθο πανελλαδικό συνέδριο για τον θρησκευτικό τουρισμό και ετοιμάζεται να πάει σε ανάλογο διεθνές συνέδριο στη Μόσχα, όπου έχει αναπτύξει ήδη σημαντική δράση για την προσέλκυση θρησκευτικών διαδρομών στην Ελλάδα από τους Ρώσους Ορθόδοξους πολίτες.

Ο κ. Κωνσταντακόπουλος υπογράμμισε ότι, όντας καραβοκύρης και καπετάνιος, δεν είχε φιλοδοξίες να επεκταθεί σε άλλον επιχειρηματικό τομέα και ότι η τουριστική επένδυση στη γενέτειρά του Μεσσηνία αποσκοπεί στο να γίνει η Μεσσηνία παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, δημιουργώντας θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Ο κ. Βασιλάκης, ο οποίος έχει 40 χρόνια προσφοράς στον ελληνικό τουρισμό, τόνισε ότι επιτυγχάνουν όσοι έχουν στόχους μακροπρόθεσμους και όραμα, που δεν επιλέγουν το εύκολο κέρδος και στοχεύουν στην ποιοτική προσφορά υπηρεσιών. Τέτοιους μακροπρόθεσμους στόχους, είπε, περιμένουμε και από τη νέα κυβέρνηση, η οποία πρέπει να φροντίσει να δημιουργηθούν σύγχρονες υποδομές, που θα προσδώσουν νέα δυναμική στον ελληνικό τουρισμό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024