Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαΣΟΚΕΕ: Συνέδριο για τη σημασία των εκθέσεων στην εθνική οικονομία
Συνέδρια

ΣΟΚΕΕ: Συνέδριο για τη σημασία των εκθέσεων στην εθνική οικονομία

Στην Ελλάδα, ο εκθεσιακός κλάδος περιλαμβάνει περισσότερες από 1.050 εταιρείες, με 4.400 εργαζόμενους και τζίρο 225 εκατ. ευρώ.

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, στο Athens Marriott Hotel, ο Σύνδεσμος Οργανωτών και Κατασκευαστών Εκθέσεων Ελλάδος (ΣΟΚΕΕ) διοργανώνει το πρώτο του Συνέδριο, το οποίο θα ακολουθήσει την Ετήσια Γενική Συνέλευση για τα μέλη ΣΟΚΕΕ. Η οικονομική σημασία των εκθέσεων για την εθνική οικονομία και η βιώσιμη ανάπτυξη θα αποτελέσουν τους βασικούς άξονες του Συνεδρίου, με Έλληνες αλλά και ξένους ομιλητές. Παράλληλα, το Συνέδριο θα αποτελέσει μία σημαντική ευκαιρία δικτύωσης για τη βιομηχανία εκθέσεων, ενώ στο μέλλον αναμένεται να καθιερωθεί ως το ετήσιο meeting point του κλάδου.

Η ανάπτυξη της εγχώριας εκθεσιακής βιομηχανίας αποτελεί πρόκληση, αλλά και ευκαιρία. Στο πρώτο κομμάτι του Συνεδρίου, εκπρόσωποι από διεθνείς οργανισμούς, όπως οι IFES (Διεθνής Ομοσπονδία Υπηρεσιών Εκθέσεων & Εκδηλώσεων), AUMA (Ένωση Γερμανικής Βιομηχανίας Εμπορικών Εκθέσεων), κοκ, θα καταθέσουν τη δική τους εμπειρία και θα παρουσιάσουν επιτυχημένες πρακτικές, αλλά και τις εξελίξεις του κλάδου. Συγκεκριμένα, στην 1η Συνεδρία (15:00-16:00) με τίτλο: «Οι οικονομικές επιπτώσεις των εκθέσεων στη μετα-COVID εποχή» θα σκιαγραφηθούν η οικονομική σημασία των εκθέσεων για μια σειρά Ευρωπαϊκών οικονομιών, οι τάσεις στον κλάδο, όπως αποτυπώνονται διεθνώς, αλλά και νέες μεθοδολογίες που μπορούν να αφομοιωθούν αποτελεσματικά από την εγχώρια αγορά.

Κατά τη διάρκεια της 2ης Συνεδρίας (16:15-17:20), με τίτλο: «Η οικονομική σημασία των εκθέσεων για την εθνική οικονομία», θα αναπτυχθούν τα θέματα τα οποία απασχολούν τους επαγγελματίες της εκθεσιακής βιομηχανίας. Στη συζήτηση θα συμβάλλουν με τις τοποθετήσεις τους και θεσμικοί εκπρόσωποι, όπως οι κκ. Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Μπατζελή, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΠΑΣΟΚ.

Στην Ελλάδα, ο εκθεσιακός κλάδος περιλαμβάνει περισσότερες από 1.050 εταιρείες, με 4.400 εργαζόμενους και τζίρο 225 εκατ. ευρώ. Τα πολλαπλασιαστικά οικονομικά οφέλη του κλάδου για την ελληνική οικονομία δημιουργούν συνολικό οικονομικό όφελος άνω του 1 δισ. ευρώ για πλήθος συνεργαζόμενων κλάδων, όπως τουρισμός, εστίαση, συνέδρια, catering, μεταφορές κ.ά., ενώ ενισχύει πολλαπλασιαστικά και τα φορολογικά έσοδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

07/12/2023
06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023
01/12/2023
30/11/2023