Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίKατατέθηκαν εμπρόθεσμα οι προμελέτες του Rethink Athens – Διαβουλεύσεις για την ένταξη στο ΕΣΠΑ
Rethink Athens

Kατατέθηκαν εμπρόθεσμα οι προμελέτες του Rethink Athens – Διαβουλεύσεις για την ένταξη στο ΕΣΠΑ

Στις 25η Απριλίου το Ίδρυμα Ωνάση κατέθεσε, στις οκτώ αρμόδιες υπηρεσίες του δημοσίου που απαρτίζουν την επιτροπή παρακολούθησης και έγκρισης των μελετών, τους φακέλους με τα σχέδια της αρχιτεκτονικής προμελέτης προς έγκριση.

Με ταχύτατους ρυθμούς το Ίδρυμα Ωνάση παρέδωσε δύο μήνες πριν την λήξη της προθεσμίας τις προμελέτες  του έργου Rethink Athens που αφορά στην ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας με άξονα την Πανεπιστημίου, του οποίου οι μελέτες χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Ωνάση και ελέγχονται και εγκρίνονται  από τα συναρμόδια υπουργεία ΥΠΕΚΑ και ΥΠΑΝΥΠ. Η διαδικασία αυτή περιγράφεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με αριθμό ΦΕΚ 1648Β-11/5/2012, βάσει της οποίας η Πολιτεία ενέκρινε την διαδικασία εκπόνησης μελετών για το πρόγραμμα με τίτλο “Ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου”, με δαπάνη του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης”, με σκοπό τη δωρεά αυτών στο Ελληνικό Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, στις 25 Απριλίου το Ίδρυμα Ωνάση κατέθεσε, στις οκτώ αρμόδιες υπηρεσίες του δημοσίου που απαρτίζουν την επιτροπή παρακολούθησης και έγκρισης των μελετών, τους φακέλους με τα σχέδια της αρχιτεκτονικής προμελέτης προς έγκριση. Παράλληλα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί και κατατεθεί αρμοδίως στις αντίστοιχες υπηρεσίες  προς έγκριση η κυκλοφοριακή και συγκοινωνιακή μελέτη, καθώς και οι φάκελοι προμελέτης επέκτασης τραμ μέχρι την πλατεία Αιγύπτου (οδοποιίας και ηλεκτρομηχανολογική).

Σημειώνεται ότι η έγκαιρη ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου -δυο μήνες πριν την λήξη της προθεσμίας- επιτρέπει την έγκαιρη ένταξη σε τρέχον ΕΣΠΑ- εφόσον ολοκληρωθούν έγκαιρα από την πολιτεία ο έλεγχος και η έγκριση των προμελετών καθώς και η  ένταξη του Έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Με την ολοκλήρωση των προμελετών και παράλληλα με την έναρξη του επόμενου σταδίου των οριστικών μελετών το Ίδρυμα Ωνάση έχει προγραμματίσει την έναρξη των αναγνωριστικών μελετών (τοπογραφική και κυκλοφοριακή) για τη Β’ φάση επέκτασης του τραμ, από την Πλατεία Αιγύπτου μέχρι τα Άνω Πατήσια.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024