Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣυμμετοχή της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής στο διακρατικό πρόγραμμα ShMILE2
Πράσινος Τουρισμός

Συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής στο διακρατικό πρόγραμμα ShMILE2

Η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής ήταν ο μόνος τουριστικός εταίρος από την Ελλάδα, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, στο διακρατικό κοινοτικό πρόγραμμα ShMILE2, όπου συμμετείχαν η Ιορδανία, η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Τυνησία και η Γαλλία.

Mέσω της συμμετοχής της στο κοινοτικό πρόγραμμα ShMILE2, που ολοκληρώθηκε στην Άκαμπα της Ιορδανίας η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής βάζει στο στόχαστρο τους τουρίστες της Κεντροδυτικής και Βόρειας Ευρώπης που επιλέγουν τα καταλύματα με βάση τις οικολογικές τους ευαισθησίες. Η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής ήταν ο μόνος τουριστικός εταίρος από την Ελλάδα, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, στο διακρατικό αυτό πρόγραμμα, όπου συμμετείχαν η Ιορδανία, η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Τυνησία και η Γαλλία.

Περί τις 35 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Χαλκιδικής πήραν μέρος στην δράση ShMILE2, με τις 14 να έχουν εκπαιδευθεί και έξι από αυτές να περνούν τον πρώτο έλεγχο για τη σχετική πιστοποίηση. “Η αγορά δείχνει για τα επόμενα χρόνια μια τάση προς διακοπές σε ξενοδοχεία που η περιβαλλοντική τους διαχείριση είναι πιστοποιημένη από οργανισμούς και σήματα (green key, eco label κ.λπ.). Στο πλαίσιο αυτό η Ένωση προσπαθεί να δημιουργήσει ένα τουριστικό προϊόν το οποίο θα έχει αυτά τα πρότυπα και θα είναι συνυφασμένο με μια μοναδικότητα στον τρόπο της περιβαλλοντικής διαχείρισης μικρών και μεγάλων μονάδων” δήλωσε στην εφημερίδα “Δημοκρατία” , που βρέθηκε στην Άκαμπα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Τόνισε δε ότι ειδικά η αγορά της Κεντροδυτικής και Βόρειας Ευρώπης, που τόσο έχει ανάγκη η Χαλκιδική λόγω του καλύτερου εισοδηματικού επιπέδου των τουριστών, επιλέγει τα “πράσινα” καταλύματα ανεξαρτήτου τιμής, δίνοντας υπεραξία και σε μικρές μονάδες, αλλά και στην τοπική οικονομία εκτός ξενοδοχείου.

Η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής θα παρουσιάσει τέλη Απριλίου τα αποτελέσματα του δικού της μέρους του προγράμματος, καθώς και τη μελέτη για την ήπια τουριστική ανάπτυξη της βορειοανατολικής Χαλκιδικής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024