Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΑπλησίαστες οι διακοπές στα νησιά – Σε ποιες εναλλακτικές στρέφονται οι Έλληνες πολίτες
Τάσεις

Απλησίαστες οι διακοπές στα νησιά – Σε ποιες εναλλακτικές στρέφονται οι Έλληνες πολίτες

Κυριαρχούν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει για τα καλά και σύμφωνα με τις προκρατήσεις το φετινό καλοκαίρι τα ελληνικά νησιά αναμένουν πλήθος ξένων τουριστών. Συγκεκριμένα, οι αφίξεις των ξένων τουριστών φέτος είναι αυξημένες κατά 87%. Αυτό οφείλεται εν μέρη και στις μακροοικονομικές εξελίξεις της Ελλάδας, που καθιστούν τις διακοπές απλησίαστες για τους περισσότερους πολίτες.

Σύμφωνα με το OPEN, το βασικό πακέτο διακοπών είναι αυξημένο κατά 20% σε σχέση με πέρυσι. Γεγονός που επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης, ο οποίος δηλώνει στο κανάλι ότι έχουν ξεκάθαρα αυξηθεί οι τιμές των δωματίων.

4.000 ευρώ…για διακοπές στην Πάρο

Ενδεικτικά μια τετραμελής οικογένεια για έξι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο τριών αστέρων, με μετακινήσεις, ακτοπλοϊκά και φαγητό θα πρέπει να ξοδέψει 4.160 ευρώ αν επιλέξει την Πάρο και 4.000 ευρώ αν επιλέξει την Νάξο, ενώ για την Σίφνο 3.780 ευρώ.

→ Η Πάρος μετατρέπεται στο νέο hot spot των τουριστών

Εναλλακτικές λύσει διακοπών

Για να ανταπεξέλθουν στην άνοδο των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αλλά και του γενικού κόστους στα νησιά, αρκετοί πολίτες επιλέγουν χερσαίους προορισμούς, μειώνουν τις ημέρες των διακοπών και περιορίσουν τα έξοδα. Μάλιστα ορισμένοι βρίσκουν ως εναλλακτική λύση τους φθηνούς προορισμούς του εξωτερικού.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024