Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΝέο ρεκόρ στις τουριστικές αφίξεις με 17 εκατ. επισκέπτες και άμεσα έσοδα άνω των 11 δισ. ευρώ το 2013
ΣΕΤΕ

Νέο ρεκόρ στις τουριστικές αφίξεις με 17 εκατ. επισκέπτες και άμεσα έσοδα άνω των 11 δισ. ευρώ το 2013

Βασικός στόχος για κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση, επιχειρηματίες και εργαζόμενους, είναι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, να ανταποκριθούμε στα αναγκαία επίπεδα ασφάλειας, καθαριότητας και υπηρεσιών.

Αναστροφή των περυσινών δεδομένων και πορεία εξόδου της χώρας μας από την κρίση, υπό την προϋπόθεση έντασης της προσπάθειας και ενότητας δυνάμεων, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες, δήλωσε ότι διαβλέπει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χθες στην 21η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού και εκπροσώπων της Πολιτείας και των επιχειρήσεων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο κ. Ανδρεάδης τόνισε πως με τις τουριστικές αφίξεις του 2013 να στοχεύουν σε νέο ρεκόρ με 17 εκατ., με τα άμεσα έσοδα σε επίπεδα σημαντικά άνω των 11 δισ. ευρώ, βασικός στόχος για κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση, επιχειρηματίες και εργαζόμενους, είναι να ανταποκριθούμε στα αναγκαία επίπεδα ασφάλειας, καθαριότητας και υπηρεσιών. Έτσι τόνισε θα τεθούν οι βάσεις για μία σταθερά ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού, ώστε να γίνει πράξη η πολυπόθητη ανάκαμψη και ανάπτυξη.

Σε ό,τι αφορά στο στρατηγικό πλάνο για το 2021, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, δήλωσε ότι ο τουρισμός μπορεί να ξεπεράσει τα 24 εκατ. ετήσιες αφίξεις, με κατά κεφαλήν δαπάνη περίπου 800 ευρώ. Δηλαδή, να παράγει ετήσια άμεσα έσοδα 18-19 δισ. ευρώ και συνολικά 48-50 δισ. ευρώ, έναντι 32 δισ. ευρώ το 2012 – επιπλέον 9 μονάδες στο ΑΕΠ της χώρας. Τότε, συνολικά 1 εκατ. εργαζόμενοι θα εργάζονται άμεσα και έμμεσα στον τουρισμό, έναντι 780.000 σήμερα.

Σε ό,τι αφορά στο σχεδιασμό για την ενίσχυση της ζήτησης και με στόχο την αποτελεσματική προβολή του ελληνικού τουρισμού, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, αναφέρθηκε στη λειτουργία της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Marketing Greece ΑΕ. Στόχος της Marketing Greece ΑΕ, είναι να υποστηρίξει το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ στη δημιουργία της νέας τουριστικής ταυτότητας της Ελλάδας και των προορισμών της, αλλά και να προωθήσει αποτελεσματικά τα τουριστικά μας προϊόντα.

Σχετικά με την προσφορά, ο  κ. Ανδρεάδης αναφέρθηκε στο σχέδιο – χάρτη προτεραιοτήτων των απαιτούμενων δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων που σχεδιάζει ο Σύνδεσμος με τα Υπουργεία Τουρισμού και Ανάπτυξης, με στόχο να επιτευχθούν ετήσιες επενδύσεις στον τουρισμό ύψους τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ.

Τέλος, αναφέρθηκε στις αξιοσημείωτες νομοθετικές προσπάθειες που γίνονται σχετικά με το νέο επενδυτικό νόμο, τη μείωση της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση των τουριστικών επιχειρήσεων, την ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου για την τουριστική κατοικία, τον θαλάσσιο τουρισμό και μία σειρά άλλων θετικών νομοθετικών ρυθμίσεων που εμπεριέχονται στα προς ψήφιση νομοσχέδια των Υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας.

Ομιλία του Προέδρου του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέα Ανδρεάδη στην Ανοικτή Συνεδρίαση της 21ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσ…

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024