Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟι υψηλές τιμές εκτός ξενοδοχείων διώχνουν τους Γερμανούς τουρίστες

Οι υψηλές τιμές εκτός ξενοδοχείων διώχνουν τους Γερμανούς τουρίστες

Υψηλό ποσοστό των Γερμανών τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα, δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να επιστέψουν για διακοπές, λόγω των υψηλών τιμών που συναντούν στην ελληνική αγορά. Τούτο μεταξύ άλλων επισήμανε […]

Υψηλό ποσοστό των Γερμανών τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα, δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να επιστέψουν για διακοπές<...>, λόγω των υψηλών τιμών που συναντούν στην ελληνική αγορά. Τούτο μεταξύ άλλων επισήμανε στην εκπομπή Business & Travel ο κ. Μιχάλης Καραβάς, ιδιοκτήτης του Attica Reisen, του ταξιδιωτικού πρακτορείου που μεταφέρει 50.000 Γερμανούς περίπου στην Ελλάδα κάθε χρόνο.

Όπως εξήγησε ο κ. Καραβάς στον Χάρη Ντιγριντάκη οι Γερμανοί τουρίστες που ταξιδεύουν με το πρακτορείο του, όταν επιστρέφουν από την Ελλάδα καλούνται να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις εντυπώσεις τους. Το 2003 λοιπόν, σημειώνει ο ιδιοκτήτης του Attica Reisen, ήταν η πρώτη χρονιά που τόσο πολλοί πελάτες εμφανίστηκαν δυσαρεστημένοι. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει περίπου το 30 % των ερωτηθέντων απαντά ότι δεν θα ξαναεπισκεφθεί την Ελλάδα γιατί οι τιμές για τις υπηρεσίες εκτός ξενοδοχείων είναι πολύ υψηλές.

Παράλληλα, όπως πρόσθεσε ο κ. Καράβας η Γερμανία φέτος διανύει τη χειρότερη από πλευράς οικονομικής κατάστασης χρονιά. Οι συντάξεις μειώνονται και γι΄ αυτό το λόγο οι συνταξιούχοι -οι οποίοι πλέον αποτελούν και το σημαντικότερο κομμάτι της “πίτας” για τους Tour Operators- δεν ξοδεύουν πολλά χρήματα για τουρισμό, συμπληρώνει ο ιδιοκτήτης του Αttica Reisen.

Επίσης, το γεγονός της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα έχει δημιουργήσει στον κόσμο, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Attica Reisen, την λαθεμένη εντύπωση ότι όλα τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα θα είναι ακριβά. “Είναι καθήκον της ηγεσίας να πληροφορήσει τους τουρίστες ότι το φαινόμενο της αύξησης των τιμών είναι όντως μία πραγματικότητα για την Αθήνα, αλλά ότι δεν συμβαίνει το ίδιο και για άλλες περιοχές που ανήκουν στη περιφέρεια”, επισήμανε ο κ. Καράβας. Ωστόσο, επιβεβαίωσε στην εκπομπή του GBC την ύπαρξη τάσεων κερδοσκοπίας στις τιμές των ξενοδοχείων και την ορισμένες φορές “αλλοπρόσαλλη” πολιτική των ξενοδόχων. Τόνισε όμως ότι δεν έχουν την κατάλληλη πληροφόρηση από την πολιτεία ώστε να διαμορφώσουν μία τιμολογιακή πολιτική σύμφωνη με τα δεδομένα της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Τέλος, ο κ. Καράβας υπογράμμισε ότι είναι ανεπίτρεπτο μία τουριστική χώρα σαν την Ελλάδα, που έχει αξιώσεις να γίνει ο πλέον δημοφιλής προορισμός να μην έχει δική της αεροπορική εταιρία charter που να πραγματοποιεί πτήσεις προς αυτήν. Προσέθεσε δε ότι το 60% της τιμής του πακέτου που πληρώνει ο τουρίστας για να έρθει στην Ελλάδα ανήκει στην αεροπορική εταιρία. Καταλήγοντας τόνισε ότι η δημιουργία αεροπορικής εταιρίας charter θα αποτελούσε μεγάλο όφελος για τον τουρισμό της χώρας και θα μπορούσε να είχε υλοποιηθεί αν είχαν διατεθεί έστω και το ένα τέταρτο από τα χρήματα που έχουν δοθεί κατά καιρούς στην Ολυμπιακή Αεροπορία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024