Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςTripAdvisor: Ένας στους τρεις ταξιδιώτες θα ξοδέψουν περισσότερο το 2016
Έρευνα

TripAdvisor: Ένας στους τρεις ταξιδιώτες θα ξοδέψουν περισσότερο το 2016

Οι ειδικές προσφορές επηρεάζουν το 50% των ταξιδιωτών στην απόφαση για τον προορισμό, ενώ η έρευνα του TripAdvisor βρήκε ότι το 21% των ταξιδιωτaών αποφασίζει που θα πάει βασιζόμενο στις προσφορές των ξενοδοχείων.

Τα αποτελέσματα της μελέτης TripBarometer που ανακοίνωσε σήμερα η TripAdvisor αποκαλύπτουν τις βασικές τάσεις στην ταξιδιωτική βιομηχανία. Η μελέτη TripBarometer πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της TripAdvisor από την ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών Ipsos, και έγινε σε περισσότερους από 44.000 ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο.

Το 1/3 των ταξιδιωτών που απάντησαν στην έρευνα του Trip Advisor, TripBarometer, αποκάλυψαν ότι θα ξοδέψουν περισσότερα χρήματα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους το 2016 σε σχέση με παλαιότερες χρονιές. Οι μισοί από αυτούς ανακοίνωσαν ότι πιστεύουν ότι η οικογένειά τους το αξίζει, το 1/3 θεωρεί ότι αυτό θα βοηθήσει ακόμα και στην βελτίωση της υγείας τους και του βιοτικού τους επιπέδου, και το 1/4 δήλωσε ότι θα ξοδέψει περισσότερα χρήματα γιατί θα ταξιδέψει σε μακρινούς προορισμούς.

Οι ειδικές προσφορές επηρεάζουν το 50% των ταξιδιωτών στην απόφαση για τον προορισμό, ενώ η έρευνα της TripAdvisor βρήκε ότι το 21% των ταξιδιωτών αποφασίζει που θα πάει βασιζόμενο στις προσφορές των ξενοδοχείων. Επίσης, βασικό ρόλο παίζουν και οι συστάσεις αφού το 29% των ταξιδιωτών δήλωσαν ότι επισκέπτονται ένα προορισμό μετά από σύσταση της οικογένειάς τους ή των φίλων τους. Από την άλλη πλευρά, το 49% των ταξιδιωτών είπε ότι ο πολιτισμός, τα ήθη και τα έθιμα αποτελούν πόλο έλξης στη επιλογή του προορισμού,

Σημαντικό είναι ότι το 63% απάντησε ότι δε θα διέμενε σε ξενοδοχείο χωρίς κλιματισμό, το 46% δε θα επέλεγε ένα ξενοδοχείο χωρίς Wi-Fi, ενώ ένα 11% θα ήταν πρόθυμο να πληρώσει περισσότερα χρήματα για υψηλής ταχύτητας Internet.

Από την άλλη πλευρά, το 47% των ξενοδόχων σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές το 2016, 65% εκ των οποίων δήλωσαν ότι θα το πράξουν λόγω των αυξημένων εξόδων, 37% λόγω των ανακαινίσεων που έχουν κάνει την τελευταία χρονιά και περίπου 35% δήλωσε ότι θα προβεί στις αυξήσεις λόγω της αυξημένης ζήτησης. Τα 3/4 των ξενοδόχων είναι αισιόδοξοι ότι το 2016 θα είναι έτος κερδοφορίας, ενώ η πλειοψηφία πιστεύει ότι τα συνέδρια και οι τοπικές εκδηλώσεις έχουν θετική επίδραση στις εισπράξεις των ξενοδοχείων.

Τέλος, οι αλλαγές στα αξιοθέατα, η δημιουργία νέων πόλων έλξης, εστιατορίων, και καταστημάτων, θεωρείται από τους περισσότερους ως μια θετική κίνηση προς την αύξηση των εσόδων τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024