Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυμφώνησαν τελικά Ε.Ε. και Η.Π.Α. για τη μεταβίβαση δεδομένων ευρωπαίων επιβατών

Συμφώνησαν τελικά Ε.Ε. και Η.Π.Α. για τη μεταβίβαση δεδομένων ευρωπαίων επιβατών

Σε συμφωνία κατέληξαν την περασμένη Παρασκευή Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για το θέμα της μεταβίβασης προσωπικών δεδομένωνευρωπαίων επιβατών, το οποίο είχε φτάσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη νομική […]

Σε συμφωνία κατέληξαν την περασμένη Παρασκευή Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για το θέμα της μεταβίβασης προσωπικών δεδομένων<...>ευρωπαίων επιβατών, το οποίο είχε φτάσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη νομική εγκυρότητα του.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες και έπειτα από αρκετές διαμάχες μεταξύ αμερικανικών και ευρωπαϊκών αρχών, επιτεύχθηκε τελικά συμφωνία, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες αυτής.

Όπως ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος: «Ναι, επετεύχθη συμφωνία». Προηγήθηκε ολονύκτια τηλεδιάσκεψη της φιλανδικής προεδρίας με την Ουάσινγκτον, με στόχο την πλήρωση του νομικού κενού στο θέμα της ανταλλαγής προσωπικών δεδομένων, όπως διευθύνσεις και στοιχεία πιστωτικών καρτών. Η συμφωνία, που θα αντικαταστήσει προηγούμενες, ενεκρίθη επισήμως από τους υπουργούς Δικαιοσύνης της Ε.Ε., σε σύσκεψη την Παρασκευή.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024