Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΌ. Κεφαλογιάννη: Το «Co-Lab Rhodes» θα καταστήσει τη Ρόδο πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης
Τουριστική πολιτική

Ό. Κεφαλογιάννη: Το «Co-Lab Rhodes» θα καταστήσει τη Ρόδο πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης

Επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ στη Ρόδο.

Θετικές εντυπώσεις για την προοπτική, αλλά και για τη συνεργασία μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιωτικού τομέα, εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Ρόδο. «Με ιδιαίτερη χαρά βρέθηκα στη Ρόδο. Στην καρδιά του καλοκαιριού, στην καρδιά της τουριστικής σεζόν. Στην πρώτη μου επίσκεψη, στον τόπο που μετρά σχεδόν έναν αιώνα τουριστικής παράδοσης. Μετά από τρία χρόνια πανδημίας, επιστρέφουμε στην κανονικότητα, με ανταγωνισμό και συνεχείς προκλήσεις- που πρακτικά σημαίνει πολλή δουλειά και λίγα λόγια».

Συγκεκριμένα, η κα Κεφαλογιάννη, η υφυπουργός Τουρισμού κα Έλενα Ράπτη και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης πραγματοποίησαν την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 στη Ρόδο, την πρώτη επίσημη επίσκεψη της νέας πολιτικής ηγεσίας του ελληνικού τουρισμού, όπου τους υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και τοπικοί φορείς. Σε μια εποικοδομητική συνάντηση είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν από κοινού για το αύριο του τουρισμού, ζητήματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη και προβλήματα που χρήζουν επίλυσης για τα νησιά της Δωδεκανήσου.

Η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

Η κα Κεφαλογιάννη τόνισε πως «άμεση προτεραιότητα του Υπουργείου Τουρισμού είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού τουρισμού, φέρνοντας θέσεις εργασίας και εισόδημα στην ελληνική οικονομία», όπως είχε προεξαγγείλει ως τέσσερις στόχους στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης στη Βουλή, ενώ υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι για την επίτευξη της η συνεργασία ανάμεσα στο κράτος, την τοπική αυτοδιοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα.

Επιπλέον, τόνισε πως μέσω της συνεργασίας και του διαλόγου, μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα αειφορίας «Co-Lab Rhodes» μπορεί πράγματι να καταστήσει τη Ρόδο πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, ένα παράδειγμα με παγκόσμια απήχηση. Η κα Κεφαλογιάννη είπε, τέλος, ότι με βάση και τα στοιχεία των φετινών αφίξεων προμηνύεται μια καλή χρονιά, «όμως χρειάζεται πολλή δουλειά και επιμονή για να πετύχουμε τον στόχο της μακροχρόνιας και σταθερής ανάπτυξης».

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

01/03/2024
29/02/2024
28/02/2024
27/02/2024
26/02/2024
23/02/2024