Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜέτρα του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού για την κρίση

Μέτρα του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού για την κρίση

Αποστολή WTM 2001 – Λονδίνο: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, (WTO) ανακοίνωσε τα μέτρα που πρέπει να παρθούν παγκοσμίως μετά το τρομοκρατικό κτύπημα. Τα μέτρα αυτά αποφασίστηκαν στην συνάντηση της Επιτροπής […]

Αποστολή WTM 2001 – Λονδίνο: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, (WTO<.>) ανακοίνωσε τα μέτρα που πρέπει να παρθούν παγκοσμίως μετά το τρομοκρατικό κτύπημα<...>. Τα μέτρα αυτά αποφασίστηκαν στην συνάντηση της Επιτροπής Κρίσης που έγινε την Κυριακή στο Λονδίνο, στο περιθώριο της World Travel Market και ανακοινώθηκαν χθες.

Στην Επιτροπή συμμετέχουν 21 υπουργοί τουρισμού από τις χώρες που έχουν επηρεασθεί πιο πολύ και 15 εκπρόσωποι του ιδιωτικού φορέα. Ο πρόεδρος της επιτροπής και υπουργός τουρισμού της Αιγύπτου δήλωσε ότι "η κρίση είναι μεν παγκόσμια αλλά πρέπει να αντιμετωπισθεί σε τοπική βάση. Μερικές περιοχές έχουν επηρεασθεί περισσότερο από άλλες, όπως συμβαίνει και με ορισμένες μορφές τουρισμού, για αυτό το λόγο πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα τα οποία να μελετηθούν με βάση τις διαφορετικές αυτές καταστάσεις".

Ο WTO ανακοίνωσε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο οι κρατήσεις έχουν σημειώσει μια μείωση της τάξεως του 12-15% σε σχέση με την περσινή χρονιά. Το αποτέλεσμα αυτό προέρχεται όχι μόνο από την τρομοκρατική επίθεση, αλλά και από την επίθεση στο Αφγανιστάν, και την παγκόσμια οικονομική κρίση που υπήρχε και πριν την 11η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με μελέτη του WTO, οι προορισμοί που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι εκείνοι που εξαρτώνται από πολύωρες πτήσεις, εκείνοι που εξαρτώνται από τους τουρίστες των ΗΠΑ, και οι Μουσουλμανικές χώρες.

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι τέτοιου μεγέθους κρίση δεν έχει ξανά δημιουργηθεί στον κλάδο του τουρισμού. Πριν τα κτυπήματα ο ΠΟΤ περίμενε αύξηση της τάξεως του 3-4% στο παγκόσμιο τουρισμό, ενώ τώρα θα υπάρξει αύξηση μόνο 1%.

Ανάκαμψη θα γίνει μόνο μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2002, σύμφωνα με τον πρόεδρο του WTO κ. Francesco Frangialli, ο οποίος ανακοίνωσε ότι οι άνθρωποι χρειάζονται να ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, και ότι πλέον οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα. Έτσι, ο τουρισμός δεν μπορεί να σταματήσει.

Η κρίση όμως επηρεάζει την βιομηχανία του τουρισμού, με αποτέλεσμα οι χώρες να είναι υποχρεωμένες να θα λάβουν μέτρα, τα οποία εστιάζονται σε οικονομικές ενισχύσεις των επιχειρήσεων, σε στενότερες σχέσεις με τους Tour Operators, και σε ειδικές καμπάνιες marketing.

Το Μεξικό που εξαρτάται από τον τουρισμό των ΗΠΑ κατά 85%, σύμφωνα με την γενική γραμματέα τουρισμού της χώρας κ. Leticia Navarro, ανακοίνωσε ότι οι φόροι στα συνέδρια έχουν εξαλειφθεί τελείως, ενώ ο προϋπολογισμός για προώθηση της χώρας αυξήθηκε κατά 50%. Η Αργεντινή κόβει τελείως τους φόρους στον επαγγελματικό τουρισμό, και προωθεί τον εσωτερικό τουρισμό σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού, Τουρισμού, και Αθλητισμού της χώρας Hernan Lombardi.

H Καραϊβική δηλώνει ότι πολλές από τις χώρες της συνεργάζονται σε κοινά προγράμματα marketing, προώθησης, και δημοσιών σχέσεων που θα ξεκινήσουν πριν το τέλος της χρονιάς. Η Αίγυπτος διαθέτει 30 εκατ. δολάρια Αμερικής για να ενισχύσει τις ναυλωμένες πτήσεις προς την χώρα, και να διαβεβαιώσει ότι οι Tour Operators δεν θα μειώσουν τον αριθμό των τουριστών που θα στείλουν στην χώρα.

Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Μπους ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει στην τηλεόραση μια καμπάνια 20 εκατ. δολαρίων Αμερικής με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού. Η TIA, Travel Industry Association, συνεργάσθηκε με 3.000 στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας για να διαμορφωθεί ένα νομικό πακέτο προσφορών με χαμηλών τόκων δάνεια προς του επαγγελματίες στον τουρισμό, προσωπικές πιστώσεις για ταξίδια, και να δημιουργήσει το Tourism Policy Council.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024