Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟι εταιρείες τσάρτερ ετοιμάζουν πτήσεις διαφυγής από την Αίγυπτο
Αερομεταφορές

Οι εταιρείες τσάρτερ ετοιμάζουν πτήσεις διαφυγής από την Αίγυπτο

Εταιρείες τσάρτερ, όπως η Air Charter Service, σχεδιάζουν έκτακτες πτήσεις εκκένωσης ξένων υπηκόων και τουριστών, σε περίπτωση επιδείνωσης της πολιτικής και κοινωνικής κρίσης στην Αίγυπτο.

Η Air Charter Service, κορυφαία εταιρεία charter, αναφέρει ότι το Γραφείο της στο Ντουμπάι ασχολείται με εντατικους ρυθμούς πάνω στο σενάριο πιθανών εκκενώσεωνμ σε περίπτωση που η ένταση στην Αίγυπτο επιδεινωθεί περαιτέρω. Η εταιρεία ερευνά σε αυξητικό ρυθμό το σχετικό σενάριο και έχει ήδη θέσει σε ετοιμότητα αεροσκάφη στο αεροδρόμιο του Καΐρου.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις 30 Ιουνίου σε όλη τη χώρα με αποτέλεσμα την απομάκρυνση του προέδρου Mohamed Morsi από το στρατό. Οι συγκρούσεις μεταξύ των υποστηρικτών Morsi και των αντιπάλων τους έχουν οδηγήσει θανάτου, ενώ οι ταραχές βάζουν αθώους ανθρώπους σε κίνδυνο.

Ο Justin Bowman, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ACS, σχολίασε: “Έχουμε λάβει μεγάλο αριθμό κλήσεων από εταιρείες που ανησυχούν και έχουμε αεροσκάφη σε επιφυλακή στο αεροδρόμιο του Καΐρου, προκειμένου να πετάξουν στο Ντουμπάι σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί. Επίσης, έχουμε λάβει αιτήσεις για πτήσεις εξόδου από την Αίγυπτο προς την Κύπρο και άλλες χώρες της περιοχής”.

Και ο Bowman πρόσθεσε: “Διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία σε μεγάλης κλίμακας εκκενώσεις -στις αρχές του 2011 στις εξεγέρσεις της Αραβικής Άνοιξης, όταν βοηθήσαμε στην εκκένωση σχεδόν 15.000 ξένων υπηκόων από την Αίγυπτο, τη Λιβύη και την Τυνησία, και είχαμε τοποθετήσει και προσωπικό εδάφους, που διαχειριζόταν τη μαζική εκίνη έξοδο. Εάν η τρέχουσα κατάσταση κλιμακωθεί, μπορούμε να βρεθούμε σε παρόμοια θέση”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024