Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤσαρλς Ρις: Αισθάνομαι απόλυτα ασφαλής στην Ελλάδα
Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα

Τσαρλς Ρις: Αισθάνομαι απόλυτα ασφαλής στην Ελλάδα

Συνάντηση με την Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, πραγματοποίησε χτες το πρωί ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, κ. Τσαρλς Ρις, εκφράζοντας για ακόμη μια φορά την απόλυτη ικανοποίηση του για τη συνεργασία με τις ελληνικές αρχές στη διαλεύκανση της τρομοκρατικής επίθεσης στην πρεσβεία των ΗΠΑ…

Συνάντηση με την Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, πραγματοποίησε χτες το πρωί ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, κ. Τσαρλς Ρις, εκφράζοντας για ακόμη μια φορά την απόλυτη ικανοποίηση του για τη συνεργασία<...>με τις ελληνικές αρχές στη διαλεύκανση της τρομοκρατικής επίθεσης στην πρεσβεία των ΗΠΑ και επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη βίντεο που έχει παραδοθεί στην ΕΛ.ΑΣ. Μεταξύ άλλων θεμάτων, συζητήθηκε επίσης και η υπαγωγή της Ελλάδας στο πρόγραμμα visa waver.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε προχτεσινή του αποκλειστική συνέντευξη στη ΝΕΤ ο αμερικανός πρέσβης υπογράμμισε πως αισθάνεται απόλυτα ασφαλής στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας τη χώρα του και ότι θα συνεχίσει να ταξιδεύει και να κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί. Μιλώντας ειδικότερα για την έρευνα εντοπισμού των δραστών, που συνεχίζεται από τις ελληνικές αρχές, με τη συμβολή αμερικανών ειδικών, ο κ. Ρις δήλωσε ότι ως διπλωμάτης που είναι και όχι ερευνητής δεν μπορεί να εκτιμήσει αν οι δράστες είναι συνήθεις ύποπτοι από το παρελθόν. “Η αίσθησή μου”, είπε, “είναι ότι δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε τίποτε”.

Μεταξύ άλλων ο πρέσβης τόνισε τα εξής: “Πάντα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα και σε κατάσταση εγρήγορσης για την πιθανότητα της τρομοκρατίας. Δυστυχώς στην εποχή μας είναι μια πραγματικότητα στη ζωή όλων. Ιδιαίτερα οι αμερικανικές πρεσβείες είναι στόχοι σε όλο τον κόσμο. Είμαστε σε κατάσταση συνεχούς αυξημένου συναγερμού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024