Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΑπό 19 έως 22 Απριλίου 2007 το 12ο Τουριστικό Πανόραμα

Από 19 έως 22 Απριλίου 2007 το 12ο Τουριστικό Πανόραμα

Από 19 έως 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η δωδέκατη κατά σειρά έκθεση 'Τουριστικό Πανόραμα 2007' στο εκθεσιακό κέντρο ExpoAthens, με τιμώμενη περιοχή την Πίνδο, εγκαινιάζοντας ενδιαφέρουσες καινοτομίες και μαγνητίζοντας για ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον…

Από 19 έως 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η δωδέκατη κατά σειρά έκθεση ‘Τουριστικό Πανόραμα 2007’ στο εκθεσιακό κέντρο ExpoAthens, με τιμώμενηπεριοχή την Πίνδο, εγκαινιάζοντας ενδιαφέρουσες καινοτομίες και μαγνητίζοντας για ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον όλων των εμπλεκόμενων φορέων και επιχειρήσεων με τον τουρισμό. Ορισμένες από τις καινοτομίες της 12ης έκθεσηςείναι οι ακόλουθες:

  1. Δημιουργία Club Μονίμων Εκθετών: Ως μόνιμοι θεωρούνται οι εκθέτες που συμμετέχουν αδιαλείπτως από το 2000 και εντεύθεν στην έκθεση, στους οποίους θα προσφερθούν σημαντικά προνόμια, τόσο για την παρουσία τους στην έκθεση, όσο και για την προβολή τους στα έντυπα του Ομίλου ΕΞΠΡΕΣ Καλοφωλιά.
  2. Επανακυκλοφορία του εντύπου “Προσφορές για Διακοπές”: Στοχεύοντας στην μεγαλύτερη προσέλκυση επισκεπτών, το Τουριστικό Πανόραμα προτείνει “προσφορές για διακοπές”, αλλά και προσφέρει την δυνατότητα στους εκθέτες να κοινοποιήσουν ευρύτερα τις προσφορές τους στο κοινό των επισκεπτών, αλλά και των αναγνωστών της ΕΞΠΡΕΣ. Η έκδοση θα διανέμεται δωρεάν στην Έκθεση και θα εντεθεί στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ μετά την έκθεση σε πανελλήνια κλίμακα κυκλοφορίας.
  3. Θέσπιση στενότερης συνεργασίας κάθε χρόνο εναλλάξ με έναν από τους μεγάλους φορείς του Τουρισμού, ως Associate Partner: Με τον φορέα αυτό, ο Όμιλος ΕΞΠΡΕΣ Καλοφωλιά θα συνδιοργανώνει κάθε χρόνο την Συνεδριακή Εκδήλωση που θα πλαισιώνει την έκθεση και θα προβάλλει θέματα ευθύνης του κλάδου που εκπροσωπεί ο εκάστοτε Associate Partner.
  4. Τιμώμενη Περιοχή: Θέλοντας να εξυπηρετήσει καλύτερα την έννοια του Τουρισμού για όλες τις εποχές, η έκθεση από το 2007 εγκαινιάζει την συνύπαρξη δύο Τιμώμενων Περιοχών, συνδυάζοντας τις δύο όψεις της Τουριστικής Ελλάδος: βουνό και θάλασσα. Η μια, όπως ανακοινώθηκε θα είναι η περιοχή της Πίνδου, ενώ αναμένεται και η ανακοίνωση της δεύτερης.

Σημειώνεται ότι το 2006 απετέλεσε χρονιά-ορόσημο για την Έκθεση, η οποία πραγματοποιώντας μία κατ` εξοχήν ποιοτική στροφή, διοργανώθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο ExpoAthens, στην Ανθούσα και όχι στον εκθεσιακό χώρο του Ο.Λ.Π., όπως κατά το παρελθόν, συγκεντρώνοντας, παρά τις αμφιβολίες και τις επιφυλάξεις πολλών για την αλλαγή χώρου, πλήθος επισκεπτών και επαγγελματιών.

Αποτελέσματα – Συμπεράσματα Εκθέσης 2006

“Η Έκθεση από το πρώτο έτος της λειτουργίας της, το 1996, απετέλεσε το σημείο αναφοράς του τουριστικού κόσμου. Ανέδειξε τον εσωτερικό τουρισμό για όλο τον χρόνο, την συνεισφορά του Έλληνα Ταξιδιώτη στην αύξηση του κύκλου εργασιών των τουριστικών επιχειρήσεων, προέβαλε και επέβαλε την Ελληνική Περιφέρεια, παρουσίασε μέσω της συμμετοχής των Εκθετών τις ειδικές μορφές τουρισμού, προσελκύοντας κατά μέσον όρο ετησίως άνω των 30.000 επισκεπτών, μεταξύ των οποίων πλέον των 3.000 επαγγελματιών του Τουριστικού Κλάδου”, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου.

Κύρια χαρακτηριστικά της Εκθέσης του 2006 υπήρξαν:

  1. Η πραγματοποίηση εκδηλώσεων – παρεμβάσεων κατά την διάρκειά της, με κυρίαρχες τις εξαγγελίες της Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κας Φ. Πάλλη-Πετραλιά, κατά την διάρκεια της τελετής εγκαινίων η οποία πραγματοποιήθηκε με την παρουσία 400 και πλέον επίλεκτων εκπροσώπων της τουριστικής οικονομίας, της τοπικής αυτοδιοικήσεως όλων των βαθμίδων καθώς και της Κυβερνήσεως. Η Έκθεση πλαισιώθηκε με σημαντικές Συνεντεύξεις Τύπου παραγόντων του Τουρισμού και της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, Ημερίδες, Παρουσιάσεις και εκδηλώσεις τοπικού και επαγγελματικού χαρακτήρα που πραγματοποίησαν μεταξύ άλλων η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, Ν.Α. Χαλκιδικής & Όμιλος ΕΞΠΡΕΣ Καλοφωλιά, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Ν.Α. Κυκλάδων, Αναπτυξιακή Λέρου, Ν.Α. Καστοριάς, κ.α. Σημαντικές επίσης υπήρξαν οι επισκέψεις προσωπικοτήτων από τον χώρο της Τέχνης και της Επιστήμης που διοργάνωσε η Χαλκιδική, Τιμώμενη Περιοχή της 11ης Εκθέσεως.
  2. Η σημασία που επέδειξαν για τον Τουρισμό με την παρουσία τους στην Έκθεση, τόσο η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του Ε.Ο.Τ. με επικεφαλής την Κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και τους κ.κ. Οικονόμου και Λαμπαδάριο όσο και Κυβερνητικά στελέχη: ο Υπουργός Αιγαίου κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, οι Υφυπουργοί Οικονομίας & Οικονομικών κ. Χρ. Φώλιας, Ανάπτυξης κ. Αναστ. Νεράτζης, Εξωτερικών κ.κ. Γιάννης Βαληνάκης και Θ. Κασσίμης, Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας κ. Γερ. Γιακουμάτος, ΥΠΕΧΩΔΕ Καθ. Θεμ. Ξανθόπουλος, η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κα `Αννα Διαμαντοπούλου, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Θεοδ. Μπεχράκης, ο τ. Υφυπουργός Οικονομίας & Οικονομικών κ. Χρήστος Πάχτας, ο Ειδικός Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας κ. Σπ. Ευσταθόπουλος επεσκέφθησαν, μεταξύ πολλών άλλων παραγόντων της επιχειρηματικής και διπλωματικής κοινότητας και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τα περίπτερα των εκθετών.
  3. Σημαντική υπήρξε και η παρουσία των επικεφαλής της Περιφέρειας, Γενικών Γραμματέων Θεσσαλίας κ. Φωτίου Γκούπα, Ιονίων Νήσων κ. Σωτηρίου Βόσδου, Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, Ηπείρου κ. Δημήτριου Πανοζάχου και Δυτ. Ελλάδος κ. Παναγιώτη Καββαδά καθώς και Νομαρχών, Δημάρχων και πολλών άλλων εκλεγμένων εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως.
  4. Η Έκθεση του 2006 χαρακτηρίσθηκε και από γενικότερη βελτίωση μεγεθών, ποσοτικών και ποιοτικών:
    • Με διαρκή αναβάθμιση στον σχεδιασμό, από τους διοργανωτές, των προκατασκευασμένων, τυποποιημένων περιπτέρων και εξαιρετική αισθητική στις ιδιοκατασκευές των περιπτέρων.
    • Με σημαντική άμεση διαφήμιση και έμμεση προβολή και δημοσιότητα της εκθέσεως στην συντριπτική πλειοψηφία των κλαδικών εντύπων, στον Τύπο και στα ηλεκτρονικά μέσα, με outdoor προβολή (σταθμοί METRO και γιγαντοαφίσες) και εντυποδιανομή 100.000 φυλλαδίων σε συνεργασία με την Τιμώμενη Περιοχή Χαλκιδική σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, στους κινηματογράφους της Village Road Show, στο The Mall, σε πεζόδρομους και εμπορικά σημεία της πρωτεύουσας για την πραγματοποίηση κληρώσεως 70 και πλέον διαμονών – προσφοράς της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής. Το σύνολο της καθαρής διαφημιστικής προβολής της εκθέσεως ξεπέρασε το ποσό των € 350.000 δίνοντας στην έκθεση και πάλι, μία από τις υψηλότερες θέσεις σε διαφημιστική δαπάνη μεταξύ όλων των εκθέσεων. Αξίζει εδώ να επισημάνουμε ότι για το διάστημα Νοέμβριος 2005 – Μάιος 2006 η Έκθεση έτυχε μεγάλης έμμεσης προβολής από τον Τύπο και τα Κλαδικά έντυπα με αποδελτιωμένα άνω των 120 δημοσιευμάτων περίπου και με τον ίδιο αριθμό αναφορών στο διαδίκτυο, με αφιερώματα σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές καθώς και με εξειδικευμένη παρουσίαση σε τουριστικές τηλεοπτικές εκπομπές και δορυφορικές, όπως στην εκπομπή `Μένουμε Ελλάδα` της ΕΤ1, στα συνδρομητικά κανάλια `Holidays In Greece Channel` και `HDTV Channel` καθώς και στην εκπομπή `Πρωινές Χειρηλασίες` του ΑΝΤ1.
    • Με την παρουσίαση, για έκτη συνεχή χρονιά, των αποτελεσμάτων της Έρευνας που πραγματοποιεί η εταιρία Καπα Research A.E. για λογαριασμό του Ομίλου ΕΞΠΡΕΣ Καλοφωλιά, με θέμα τις “Τάσεις, Τουριστικής Συμπεριφοράς του Έλληνα Ταξιδιώτη”, η οποία συμπεριλάμβανε και συγκριτικά στοιχεία με την προηγούμενη πενταετία, έρευνα της οποίας τα αποτελέσματα απετέλεσαν αφορμή για σχολιασμό από τον Τύπο και τα κλαδικά τουριστικά έντυπα ως προς τις διαμορφούμενες τάσεις από τον Έλληνα Ταξιδιώτη. Επίσης η δημιουργία της εφημερίδας της έκθεσης, το “ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΞΠΡΕΣ” η οποία κυκλοφόρησε ως ένθετη στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ και η δημιουργία νέας ιστοσελίδας, στην ίδια δ/νση (touristpanorama.gr), που αποτελεί προάγγελο σημαντικών διαδικτυακών πρωτοβουλιών του Ομίλου, θα παρέχουν διαρκή ενημέρωση έως την επόμενη έκθεση σε κάθε ενδιαφερόμενο.
    • Με την θέσπιση ετήσιων βραβεύσεων που θα απονέμει η έκθεση στις εξής κατηγορίες:
      • Κατηγορία Πολιτισμού
      • Κατηγορία Τοπικής Αυτοδιοικήσεως – Τιμώμενη Περιοχή
      • Κατηγορία Επαγγελματικής Ενώσεως
      • Κατηγορία Επιτυχημένης Τουριστικής Επένδυσης
      • Κατηγορία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Καλοφωλιά
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024