Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕννέα προτάσεις για το νέο καταστατικό χάρτη της χώρας από την Ο. Κεφαλογιάννη
Τουριστική πολιτική

Εννέα προτάσεις για το νέο καταστατικό χάρτη της χώρας από την Ο. Κεφαλογιάννη

Η υπουργός Τουρισμού επεσήμανε σε ομιλία της ότι οι αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας είναι επιβεβλημένες, προκειμένου να υπάρξει σταθερότητα στο πολιτικό σύστημα. Σήμερα η κα κεφαλογιάννη βρίσκεται στο Λονδίνο, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Βρετανία, προς την Ελλάδα.

Εννέα προτάσεις για το νέο καταστατικό χάρτη της χώρας, ενόψει της επικείμενης συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, κατέθεσε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε εκδήλωση, με θέμα: “Δικαιοσύνη”, που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου. Μεταξύ των προτάσεων της, περιλαμβάνεται η αλλαγή του Νόμου περί Ευθύνης Υπουργών, η κατάργηση των διατάξεων περί  ασυλίας των βουλευτών και η αλλαγή του εκλογικού συστήματος.

Η υπουργός Τουρισμού επεσήμανε στην ομιλία της ότι οι αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας είναι επιβεβλημένες, προκειμένου να υπάρξει σταθερότητα στο πολιτικό σύστημα, διαφάνεια στη πολιτική ζωή του τόπου αλλά και αποτελεσματική προστασία των κοινωνικών αγαθών και των ατομικών δικαιωμάτων. Τόνισε ότι επειδή η διαδικασία της Συνταγματικής αναθεώρησης αποτελεί ύψιστη στιγμή της λαϊκής κυριαρχίας, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα προσοχή που απαιτούν οι περιστάσεις και η κρισιμότητα των στιγμών. “Μας έχουν διδάξει πως η συγκυριακή αντιμετώπιση κρίσιμων θεσμικών ζητημάτων δημιουργεί μελλοντικά τεράστια ζητήματα εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς και τους εκφραστές τους”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Η κα Όλγα Κεφαλόγιαννη εξήγησε τους λόγους που καθιστούν σήμερα αναγκαία την συνταγματική αναθεώρηση, λέγοντας ότι η χώρα  χρειάζεται μια άμεση επανεκκίνηση, που θα στηρίζεται στην:

  • Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα και στο σύστημα διακυβέρνησης
  • Εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του κράτους
  • Διευκόλυνση της παραγωγικής διαδικασίας.

Στο πλαίσιο αυτό η υπουργός Τουρισμού κατέθεσε εννέα προτάσεις, για την μετεξέλιξη του πολιτικού συστήματος:

  • Μελέτη των διατάξεων περί Προέδρου της Δημοκρατίας, όσον αφορά στην εκλογή του και τις αρμοδιότητες του.
  • Το ζήτημα της καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος της πρόωρης διάλυσης της Βουλής.
  • Τις ξεπερασμένες διατάξεις περί ασυλίας βουλευτών.
  • Το άρθρο 86 του Συντάγματος που αφορά στην ποινική ευθύνη των μελών της κυβέρνησης, για αδικήματα που τελέσθηκαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους
  • Μεταρρυθμίσεις στον εκλογικό νόμο και εκλογικό σύστημα
  • Δημιουργία Συνταγματικού Δικαστηρίου.
  • Αλλαγή του τρόπου επιλογής των ανώτατων δικαστικών.
  • Συγχωνεύσεις Ανεξάρτητων Αρχών.
  • Δημιουργία ενός ασφαλούς επενδυτικού περιβάλλοντος, με θεσμική θωράκιση του.

Η υπουργός Τουρισμού αναχώρησε χθες το απόγευμα για το Λονδίνο, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Βρετανία, προς την Ελλάδα, λίγο πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Λονδίνο, η κα Κεφαλογιάννη θα έχει συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων ταξιδιωτικών οργανισμών όπως της TUI. Το απόγευμα του Σαββάτου, 6 Απριλίου, θα συναντηθεί με τον γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη κ. Steven Fry, o οποίος με πολλούς τρόπους έχει εκφράσει δημόσια την αγάπη του για την Ελλάδα. Επίσης, θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης, με στόχο την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού και την ενίσχυση της τουριστικής εικόνα της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις προκρατήσεις, οι αφίξεις Βρετανών τουριστών στη χώρα μας θα παρουσιάσουν αισθητή αύξηση το φετινό καλοκαίρι.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024