Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΚάθε άκρη της Ελλάδας δίνει το 'παρών' στην ITB BErlin
ITB BErlin

Κάθε άκρη της Ελλάδας δίνει το 'παρών' στην ITB BErlin

ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ITB 2015 – ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Θετικά μηνύματα εισπράττουν οι περιοχές της χώρας, από την έως τώρα παρουσία τους στην ΙΤΒ 2015, στο Βερολίνο, η οππία ολοκληρώνεται την Κυριακή 8 Μαρτίου. Η Ελλάδα, το 2014 -με άνοδο της τάξης του 17,2% σε σχέση με το 2013- ήταν ο μεγάλος κερδισμένος των κρατήσεων των Γερμανών τουριστών ως προς τους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ITB 2015 – ΑΠΟΣΤΟΛΗ:
ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ITB 2015 – ΑΠΟΣΤΟΛΗ:

ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ITB 2015 – ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Δήμος Χανίων συμμετέχει στην πιο σημαντική τουριστική διοργάνωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ 2015, που πραγματοποιείται από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου 2015 στο Βερολίνο. Τον Δήμο Χανίων, ο οποίος συμμετέχει στο Περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, εκπροσωπεί το μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου και ειδική συνεργάτης του δημάρχου, κ. Τάσου Βάμβουκα, σε θέματα Τουρισμού, κα Ελπίδα Τσιτσιρίδη. Στόχος της παρουσίας του Δήμου στην εν λόγω έκθεση είναι η στρατηγική προσέγγιση και η επαφή με tour operators και άλλους τουριστικούς φορείς, ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας και να προωθηθεί το τουριστικό προϊόν των Χανίων ως ο ιδανικότερος προορισμός.

Πληθωρική είναι φέτος η παρουσία των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στην έκθεση που αποτελεί παγκόσμιο σταθμό για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος και αποτυπώνει τις τάσεις της γερμανικής τουριστικής αγοράς, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει με αντιπροσωπεία τουριστικών παραγόντων και επιχειρηματιών του κλάδου, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο. Επιδιώκει δε με αξιώσεις, να προσελκύσει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον, προβάλλοντας με εντυπωσιακό τρόπο τα νησιά Ίο, Πάρο, Κάρπαθο, Άνδρο, Τήνο, Θήρα, Μήλο, Αστυπάλαια, Πάτμο, Σέριφο και Φολέγανδρο, με τη χρήση προηγμένων τεχνολογικών μέσων, που διαθέτει το περίπτερό της. Με δικά τους, ξεχωριστά περίπτερα συμμετέχουν στην ITB τα νησιά της Ρόδου και της Κω.

Στο περιθώριο της έκθεσης έχει προγραμματισθεί από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας σειρά ειδικών δράσεων για την πολύπλευρη παρουσία, προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος των νησιών του Νοτίου Αιγαίου. Τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό, για την σεζόν του 2015, είναι περισσότερο από ενθαρρυντικά, όπως προέκυψε από τις δηλώσεις των Γερμανών τουριστικών παραγόντων, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την περασμένη Τρίτη. Μοναδική πηγή ανησυχίας και αρνητικών σχολίων, ήταν η πολιτική κατάσταση και τα οικονομικά προβλήματα της χώρας. Για τον λόγο αυτό, σε δήλωσή του ο κ. Χατζημάρκος επισημαίνει την ανάγκη να αποσυνδεθεί το τουρισμός από τις πολιτικές εξελίξεις. “Τα νησιά μας συγκεντρώνουν και φέτος τεράστιο ενδιαφέρον. Η προτίμηση που για μια ακόμη φορά δείχνουν τόσο η γερμανική, όσο και οι άλλες τουριστικές αγορές για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, επιβεβαιώνει την ισχυρή δυναμική της βαριάς βιομηχανίας της χώρας. Συνεπώς, πρέπει με κάθε τρόπο να αποφορτίσουμε τη συζήτηση που συνδέει τον τουρισμό μας με την πολιτική κατάσταση της χώρας” δήλωσε ο περιφερειάρχης από το Βερολίνο.

Σύμφωνα με τον κ. Norbert Fiebig, πρόεδρο του Γερμανικού Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων – DRV, η Ελλάδα, το 2014 -με άνοδο της τάξης του 17,2% σε σχέση με το 2013- ήταν ο μεγάλος κερδισμένος των κρατήσεων των Γερμανών τουριστών ως προς τους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Βάσει των έως τώρα στοιχείων από τις κρατήσεις, η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το 2015, διαμορφώνοντας εξαιρετικά θετικές προοπτικές και για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Με δικό της περίπτερο συμμετέχει και φέτος, όπως και τα τελευταία 25 χρόνια, η Σκιάθος στην ΙΤΒ.

Κατά τα εγκαίνια της έκθεσης, το περίπτερο της Σκιάθου επισκέφθηκαν η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, αλλά και ο υφυπουργός εργασίας της Γερμανίας κ. Hans-Joachim Fuchtel. Επίσης στην έκθεση παρευρέθηκαν ντόπιοι επιχειρηματίες απο τη Σκιάθο ,όπως οι κ.κ. Αριστείδης και Πέτρος Δερβένης (Skiathos Palace Hotel), o κ. Αλέξανδρος Ευσταθίου (τουριστικό γραφείο Dolphin), o κ. Παναγιώτης Διολλέττας (πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Δήμου Σκιάθου).

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος, η ροή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη κατά τη διάρκεια της ημέρας και αναμένεται να κλιμακωθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Στην ΙΤΒ 2015 συμμετείχε για πρώτη φορά το πρότυπο πιστοποίησης καταλυμάτων και πλοίων We do local με τα μέλη του, ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ. Καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης το πρότυπο πιστοποίησης We do local παρουσίαστηκε σε πολλά ξενοδοχειακά καταλύματα απ’όλη την Ελλάδα, σε ταξιωτικούς πράκτορες καθώς και σε απλούς επισκέπτες οι οποίοι ήρθαν με στόχο να ενημερωθούν για όλες τις δυνατότητες που τους προσφέρει η Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ κ. Ανδρέας Μεταξάς, ο αντιπρόεδρος κ. Μανώλης Γιαννούλης και τα υπόλοιπα μέλη είχαν την ευκαιρία να παρουσίασουν το νέο αυτό εγχείρημα, στην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, η οποία με τη σειρά της τους συνεγχάρη γι’αυτήν τη προσπάθεια, τονίζοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν στόχο την στήριξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας αλλά και την προβολή της ιδιαιτερότητας του κάθε τόπου στους επισκέπτες του, είναι επιτακτικής σημασίας για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα.

Πολλά και τα ελληνικά ξενοδοχεία στην έκθεση. Στο stand του Porto Carras Grand Resort στην ITB Berlin η παρουσία των Tour Operators, αλλά και του γερμανικού κοινού ήταν μεγάλη, εκφράζοντας την αγάπη τους για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τη Χαλκιδική. Ειδικότερα, πλήθος τουριστικών πρακτορείων πολλών χωρών επισκέφτηκαν το περίπτερο του Porto Carras με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για νέες συνεργασίες. Το “feedback” που έλαβαν οι εκπρόσωποι του Porto Carras από τους επισκέπτες της έκθεσης είναι πως η Χαλκιδική φαίνεται πως θα “ανοίξει βηματισμό” με ικανοποιητικό αριθμό προκρατήσεων από τη γερμανική αγορά.

Την Spyrou Hotels εκπροσώπησε στην ΙΤΒ 2015 ο διευθυντής Marketing & Πωλήσεων, κ. Γιώργος Μιχάλης. Στο φιλόξενο χώρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε μια σειρά επαφών με επαγγελματίες του τουρισμού. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε συναντήσεις με δημοσιογράφους του Τουριστικού ρεπορτάζ και διοργανωτές εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Στο άμεσο μέλλον θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο συνάντηση εργασίας με διακεκριμένο επαγγελματία περιπατητικού και φυσιολατρικού τουρισμού που μπορεί να προσφέρει νέες προοπτικές στη δυνατότητα επέκτασης της τουριστικής περιόδου σε μήνες με χαμηλή ζήτηση για τον προορισμό. Η συνδρομή του Δήμου αλλά και των εθελοντών στη διάνοιξη, συντήρηση και σήμανση των μονοπατιών της Σκοπέλου θα ήταν όχι μόνο ευπρόσδεκτη, αλλά και επιβεβλημένη.

Στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, φέτος θα πραγματοποιούν δρομολόγια  από γερμανικές πόλεις οι εταιρείες Air Berlin και Condor Air. Ωστόσο, προβληματισμούς δημιούργησαν ορισμένες αντιφατικές προβλέψεις για την τουριστική κίνηση προς τις Β. Σποράδες από τη γερμανική αγορά. Δηλώσεις από θεσμικούς παράγοντες κάνουν λόγο για διψήφια αύξηση προς την Ελλάδα. Επαγγελματίες του χώρου δε συμμερίζονται αυτή την αισιοδοξία αναφορικά με τις αφίξεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Ενόσω απομένει να επιβεβαιωθούν οι αισιόδοξες ή δυσοίωνες προβλέψεις, η Spyrou Hotels έχει ήδη επιβεβαιώσει μια σειρά από επισκέψεις έγκριτων Γερμανών δημοσιογράφων στην Σκόπελο, ώστε να μεγιστοποιηθεί η αναγνωρισιμότητα και εξωστρέφεια του προορισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024