Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΡύθμιση καταβολής προστίμων επί των τελών παρεπιδημούντων

Ρύθμιση καταβολής προστίμων επί των τελών παρεπιδημούντων

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με επιστολή του προς τον κ. Ε. Βενιζέλο, το κ. Ε. Γιαννακόπουλο, και τον κ. Αβραμόπουλο ως πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, ζητά την ρύθμιση των […]

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ<.>) με επιστολή του προς τον κ. Ε. Βενιζέλο, το κ. Ε. Γιαννακόπουλο, και τον κ. Αβραμόπουλο ως πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, ζητά<...> την ρύθμιση των καταβολών των οφειλών των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων σχετικά με τα τέλη παρεπιδημούντων.
Συγκεκριμένα, ο ΣΕΤΕ αναφέρει στην επιστολή του πως είναι γνωστό ότι οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις επιβαρύνονται με τέλη παρεπιδημούντων επί των πραγματοποιούμενων διανυκτερεύσεων.
Σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής των τελών παρεπιδημούντων επιβάλλονται παράλογα πρόστιμα -10% μηνιαίως- με αποτέλεσμα τα ύψος των οφειλόμενων ποσών να έχει πολλαπλασιαστεί, οι επιχειρήσεις να αδυνατούν να πληρώσουν και φυσικά οι ΟΤΑ να μην εισπράττουν.
Το παράλογο και εξωπραγματικό πρόστιμο 10% μηνιαίως έχει επιβληθεί με το νόμο 1080/80 ο οποίος παρά τις μεταγενέστερες τροποποιήσεις του δεν μετέβαλλε το ύψος του προστίμου.
Ο ΣΕΤΕ παρακαλεί τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν ώστε να διευκολυνθούν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να καταβάλουν τις καθυστερούμενες και απαράδεκτα εξογκωμένες υποχρεώσεις τους προς τους ΟΤΑ, διαγράφοντας αρχικά τα πρόστιμα και ρυθμίζοντας τις οφειλές όπως: επί εφάπαξ καταβολής ολόκληρου του ποσού να υπάρχει έκπτωση ανάλογη με εκείνη του ΙΚΑ (μείον 20%)
επί καταβολής του ποσού σε δώδεκα ισόποσες δόσεις, καμία επιβάρυνση, καμία έκπτωση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024