Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτόχος τρομοκρατικής επίθεσης η Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα
`Αμεση η επέμβαση των ελληνικών αρχών

Στόχος τρομοκρατικής επίθεσης η Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα

Τρομοκρατική επίθεση κατά της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στις 5.58, όταν αυτοπροωθούμενο εκρηκτικό βλήμα, που πυροδοτήθηκε από τον περιβάλλοντα χώρο έναντι της πρεσβείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης…

Τρομοκρατική επίθεση κατά της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στις 5.58, όταν αυτοπροωθούμενο εκρηκτικό βλήμα, που πυροδοτήθηκε από τον περιβάλλοντα χώρο έναντι της πρεσβείας, σύμφωνα με ανακοίνωση<...>του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, έπληξε τον τρίτο όροφο του κτιρίου της Πρεσβείας, από την πλευρά της Βασ. Σοφίας, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα. Το βλήμα δημιούργησε τρύπα επάνω από τον θυρεό της αμερικανικής πρεσβείας, ενώ έχουν σπάσει τζάμια και σε γειτονικά κτήρια.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε με τηλεφώνημα στην εταιρία φύλαξης της πρεσβείας η οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας”. Αμέσως στον τόπο της επίθεσης έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Βύρων Πολύδωρας και η υπουργός Εξωτερικών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, οι οποίοι συναντήθηκαν έπειτα με τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να τον ενημερώσουν για την κατάσταση.

Εντολή του Πρωθυπουργού είναι να ενταθούν οι έρευνες σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Πολύδωρας, υπογραμμίζοντας πως η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Συνεργαζόμαστε και εργαζόμαστε να εξαρθρώσουμε επιχειρησιακά και ηθικά κυρίως όλους όσοι δρουν με αυτό τον τρόπο. Η θεσμική σύνταξη της Πολιτείας είναι ισχυρή και ικανή”. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε για την έρευνα της υπόθεσης θα συνταχθεί μια `δύναμη κρούσης`, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του υπαρχηγού της Αστυνομίας, αντιστράτηγου, κ. Στέλιου Σύρου, η οποία θα συνεργαστεί με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Για πάταξη οποιουδήποτε υπολείμματος τρομοκρατών έκανε λόγο από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, μετά το πέρας της συνάντησης της με τον κ. Καραμανλή. Όπως επεσήμανε οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι και θα παραμείνουν εξαιρετικές. `Αλλωστε, όπως συμπλήρωσε “οι ΗΠΑ γνωρίζουν τις μεγάλες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης” και για το θέμα υπάρχει συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με την κυρία Κοντολίζα Ράις.

Σε δηλώσεις του ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, κ. Τσάρλς Ρις, αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία της πρεσβείας με τις ελληνικές αρχές για την αναζήτηση των δραστών, ενώ επιβεβαιώνοντας τις απόψεις της κυρίας Μπακογιάννη επεσήμανε πως το επεισόδιο δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις των δύο χωρών. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως ο αμερικανός Πρέσβης, σε συνέντευξη του στο CNN, εξήρε την άμεση επέμβαση των ελληνικών αρχών, αλλά και την γρήγορη έλευση στο τόπο της επίθεσης των δύο υπουργών.

Την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης προς όλες τις κατευθύνσεις, καταδικάζοντας απερίφραστα το γεγονός, ζήτησε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, υπενθυμίζοντας σε δηλώσεις του πως “η χώρα μας διεξήγαγε τους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον πλέον ασφαλή τρόπο” και η πόλη των Αθηνών είναι από τις πλέον ασφαλείς πρωτεύουσες του κόσμου τόσο για τους κατοίκους της όσο και για τους ξένους επισκέπτες της”.

Την συμπαράσταση της στον Αμερικανό Πρέσβη κ. Τσάρλς Ρις, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, εξέφρασε την Παρασκευή και η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, καταδικάζοντας σε δηλώσεις της την συγκεκριμένη ενέργεια αλλά και κάθε πράξη βίας που πλήττει τη δημοκρατία. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια χώρα ασφαλής δήλωσε, υπενθυμίζοντας για ακόμη μια φορά ότι “διαχειριστήκαμε με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες”.

Κατά της επίθεσης τάχθηκαν με ανακοινώσεις τους όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ η είδηση με την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα έκανε μέσα σε λίγα λεπτά το γύρο όλου του κόσμου, τονίζοντας την άμεση επέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024