Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΜεγαλύτερη από ποτέ η Arabian Travel Market 2005

Μεγαλύτερη από ποτέ η Arabian Travel Market 2005

Επαγγελματίες επισκέπτες από 94 χώρες, που εκπροσωπούσαν και τις 5 ηπείρους, επισκέφτηκαν τη δεύτερη μέρα τη μεγαλύτερη έκθεση τουριστικής βιομηχανίας στη Μέση Ανατολή και τη πιο γνωστή στον Αραβικό κόσμο, `Arabian Travel Market 2005` (ATM), που διεξήχθη στο Ντουμπάι

Επαγγελματίες επισκέπτες από 94 χώρες, που εκπροσωπούσαν και τις 5 ηπείρους, επισκέφτηκαν τη δεύτερη μέρα τη μεγαλύτερη έκθεση<...>τουριστικής βιομηχανίας στη Μέση Ανατολή και τη πιο γνωστή στον Αραβικό κόσμο, `Arabian Travel Market 2005` (ATM), που διεξήχθη στο Ντουμπάι από τις 3 – 6 Μαΐου 2005. Διοργανώτρια εταιρία είναι η Reed Travel Exhibitions (RTE), ενώ η έκθεση έλαβε χώρα στο Dubai World Trade Centre.

Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών αυξήθηκε κατά 10%, σε σχέση με τον περσινό αριθμό – ρεκόρ, με την πλειοψηφία τους να προέρχονται από χώρες της Ευρώπης, την Ινδία, τη Σιγκαμπούρη και την Ιαπωνία. Οι επισκέπτες από την Αυστραλία τριπλασιάστηκαν, ενώ οι αριθμοί των Βρετανών και των Ρώσων παρουσιάστηκαν αυξημένοι κατά 20%.

Ο Επίτιμος Πρόεδρος της RTE, κ. Tom Nutley, δήλωσε σχετικά με τα νούμερα των επισκεπτών ότι “αυτά τα στοιχεία απεικονίζουν την διεθνή εικόνα της έκθεσης και τη μεγάλη συμβολή της στα δρώμενα της τουριστικής βιομηχανίας, καθιστώντας την απαραίτητη. Οι αυξημένοι επισκέπτες μας και φέτος, σε σχέση με πέρσι, αντανακλούν την ανάπτυξη της τοπικής, αλλά και διεθνής τουριστικής βιομηχανίας”.

Ο Διευθυντής Εκθέσεων της RTE, κ. Chris Chackal πρόσθεσε ότι “φέτος παρατηρήσαμε να έρχονται περισσότεροι αγοραστές από κάθε γωνιά του κόσμου και αυτό το αντιληφθήκαμε από τις επαφές μας με τους εκθέτες, οι οποίοι ανέφεραν ότι περισσότερα συμβόλαια και συνεργασίες επιτεύχθησαν φέτος, σε σχέση με πέρσι, στα πλαίσια της έκθεσης”.

Στο μεταξύ, Εθνικοί Οργανισμοί Τουρισμού από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Σκοτία, που συμμετείχαν ως εκθέτες στην ATM όλοι περιέγραφαν την έκθεση ως τη `μεγαλύτερη`, που έχει γίνει ποτέ και προέβλεπαν την επέκταση των συνεργασιών τους με χώρες της Μέσης Ανατολής, καθώς όπως μαρτυρούν εκπρόσωποι τους το επίπεδο των επιχειρήσεων ήταν φέτος πολύ υψηλό, με αποτέλεσμα πολλά επαγγελματικά ραντεβού να πάνε καλά και πολλές συμφωνίες να επιτευχθούν.

Όσον αφορά στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού αρκεί να αναφερθεί ότι ήδη αποφάσισε να κλείσει ακόμη μεγαλύτερο χώρο για την επόμενη έκθεση του χρόνου, αφού είδε πόσο καλά πήγαιναν οι επιχειρηματικές συναντήσεις και τα ραντεβού. “Όλοι οι πράκτορες και οι tour operators που συμμετείχαν ομολογούν ότι πούλησαν καλά και δηλώνουν ιδιαίτερα θετικοί και αισιόδοξοι για το μέλλον, όπως δήλωσε η κ. Ελένη Σταρβέλη, Marketing Executive του ΕΟΤ. Ενώ, πρόσθεσε ότι “το Ντουμπάι και η Μέση Ανατολή αποτελούν μια ανερχόμενη αγορά για την Ελλάδα και για αυτό θεωρούμε την συμμετοχή μας στην έκθεση Arabian Travel Market ως ιδιαίτερα σημαντική για την προώθηση της επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών”.

Η Γερμανία, από την άλλη, δέχτηκε πέρσι 500.000 τουρίστες από χώρες της Μέσης Ανατολής, πετυχαίνοντας αύξηση 15% και αναμένοντας ακόμα μεγαλύτερη αύξηση φέτος. “Οι Γερμανικές εταιρίες, που συμμετείχαν στην έκθεση εμφάνισαν αυξημένη κινητικότητα, όσον αφορά στις συνάψεις συμβολαίων και στον αριθμό των συναντήσεων, που πραγματοποίησαν στα πλαίσια της έκθεσης”, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Project Manager του Γερμανικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Yvonne Gottwaiz.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024