Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕγκαινιάζεται το Σάββατο ο λιμενικός σταθμός Αγιόκαμπου
Νομαρχία Λάρισας

Εγκαινιάζεται το Σάββατο ο λιμενικός σταθμός Αγιόκαμπου

Ένα ακόμη βήμα για την ολοκλήρωση των λιμενικών υποδομών του Ν. Λάρισας αποτελεί η ολοκλήρωση του Λιμενικού Σταθμού Αγιόκαμπου, έργο που κατασκεύασε η Νομαρχία Λάρισας. Οι εργασίες για το νέο […]

Ένα ακόμη βήμα για την ολοκλήρωση των λιμενικών υποδομών του Ν. Λάρισας αποτελεί η ολοκλήρωση του Λιμενικού Σταθμού Αγιόκαμπου, έργο που κατασκεύασε η Νομαρχία Λάρισας. Οι εργασίες για το νέο Λιμενικό Σταθμό<...>ολοκληρώνονται αυτές τις ημέρες και το έργο πρόκειται να εγκαινιαστεί το Σάββατο 23 Αυγούστου και ώρα 7μ.μ.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν τοποθετηθεί και τα έπιπλα, ενώ ήδη ο Σταθμός έχει προμηθευτεί όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό, προκειμένου τα στελέχη που υπηρετούν, να ασκούν χωρίς προβλήματα τα καθήκοντά τους.

Στις εγκαταστάσεις του νέου Λιμενικού Σταθμού, του οποίου το κόστος ανήλθε στις 230.000 ευρώ, περιλαμβάνονται, ισόγειο, υπόγειο, 2 γραφεία, κοιτώνες, χώροι εφημερίας, κρατητήρια, τουαλέτες, γκαράζ για τα οχήματα και το σκάφος, χώροι υποστήριξης των λειτουργιών του Σταθμού, συστήματα συναγερμού και πυρασφάλειας.

Πρόκειται για έναν από τους πλέον σύγχρονους Λιμενικούς Σταθμούς αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και η λειτουργία του θα σημάνει την αναβάθμιση του συνόλου των παραλίων του νομού Λάρισας.

Ο Λιμενικός Σταθμός στελεχώνεται από 10 άτομα και ο χώρος ευθύνης του εκτείνεται σε όλο το μήκος των παραλίων του νομού Λάρισας, από τον Αγιόκαμπο ως και το Καστρί-Λουτρό.

Αρμοδιότητα του είναι η αστυνόμευση της θαλάσσιας ζώνης, ο έλεγχος της αλιείας και των σκαφών, η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, η προστασία του περιβάλλοντος, η διερεύνηση και η σύνταξη δικογραφιών σε περιπτώσεις ατυχημάτων ή παράνομης δράσης ακόμα και η διενέργεια αλκοτέστ στους οδηγούς των σκαφών.

Παράλληλα, συμμετέχει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ενημερώνει και συμβουλεύει όσους χρησιμοποιούν πλωτά σκάφη και προστατεύει τους λουόμενους από ενδεχόμενους κινδύνους ή πιθανή παρενόχλησή τους μέσα στη θάλασσα.

Ο νέος Λιμενικός Σταθμός αναμένεται να συμβάλλει στην εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στα παράλια του νομού, στην αντιμετώπιση αξιόποινων πράξεων και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των λιμενικών υποδομών του νομού Λάρισας.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας προσδοκά ότι με τη λειτουργία του Σταθμού θα υπάρχει μια σημαντική βελτίωση των παρεχόμενων λιμενικών υπηρεσιών στα παράλια του νομού και πρόθεσή της είναι η αναβάθμιση του, λειτουργικά και επιχειρησιακά, στο άμεσο μέλλον, ώστε να συμβάλλει στη γενικότερη προσπάθεια τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης των παραλίων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024