Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕγκαινιάστηκε ο κρατικός Αερολιμένας Ακτίου

Εγκαινιάστηκε ο κρατικός Αερολιμένας Ακτίου

Ο κρατικός Αερολιμένας Ακτίου, εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 4 Μαρτίου από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστου Βερελή και άλλων επισήμων…

Ο κρατικός Αερολιμένας Ακτίου, εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 4 Μαρτίου από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστου Βερελή, του <...>γενικού γραμματέα Μεταφορών Γιάννη Κωνσταντινίδη, του γενικού γραμματέα Επικοινωνιών Κώστα Παπαλέξη, βουλευτών του Νομού, καθώς και του διοικητή της Υ.Π.Α Σταύρου Κωνσταντινίδη.

Ο Αερολιμένας Ακτίου έχει μια σημαντική αυξανόμενη επιβατική κίνηση, η οποία τριπλασιάσθηκε εντός της τελευταίας δεκαετίας. Στόχος του εκσυγχρονισμού και της επέκτασης του Αεροδρομίου είναι να αντιμετωπισθεί αυτή η εξέλιξη της επιβατικής κίνησης, με την παροχή υψηλών υπηρεσιών και ταυτόχρονα να μετατραπεί η ευρύτερη περιοχή σε κόμβο αεροπορικών συγκοινωνιών.

Επιμέρους έργα

Το πρόγραμμα ανάπτυξης του Αεροδρομίου περιλαμβάνει τα εξής επιμέρους έργα:

  • Κατασκευή νέου Αεροσταθμού και περιβάλλοντα χώρου, προϋπολογισμού 10,3 εκατομμύρια ευρώ. Το νέο κτίριο έχει συνολική επιφάνεια καλυπτόμενων χώρων 7.000 τ.μ. και υπόστεγων χώρων 1500 τ.μ. (σε σχέση με το παλαιό κτίριο, του οποίου το συνολικό εμβαδόν ήταν 2000 τ.μ.).
  • Επέκταση δαπέδου και κατασκευή τροχοδρόμων, προϋπολογισμού 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο αφορά την αμφίπλευρη επέκταση του δαπέδου, μέσα στα σημερινά όρια του αεροδρομίου και την κατασκευή τροχοδρόμων, για τη σύνδεση διαδρόμου και δαπέδου στάθμευσης.

Τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία του έργου ο κ. Βερελής δήλωσε: «Ένα μεγάλο έργο ολοκληρώθηκε. Το Αεροδρόμιο του Ακτίου που εγκαινιάζουμε, αποτελεί πλέον, ένα από τα πιο σύγχρονα και μεγάλα αεροδρόμια της χώρας, έπειτα από τα έργα της επέκτασης, ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού, που πραγματοποιήθηκαν. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αεροδρόμιο μεγάλης σημασίας για την ευρύτερη περιοχή, που θα εξυπηρετεί πλήθος επισκεπτών. Την αποτελεσματικότερη λειτουργία του αεροδρομίου θα υποστηρίζει και το έργο που ολοκληρώθηκε προ 9 μηνών, η ζεύξη Ακτίου – Πρέβεζας. Επιπρόσθετα, ο Δυτικός Aξονας με την ολοκλήρωσή του, θα προσδώσει νέα δυναμική στην ανάπτυξης ολόκληρη της Δυτικής Ελλάδας. Με την ολοκλήρωση των έργων, οι επισκέπτες μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται από αέρος, στεριάς και θάλασσας, συνδυασμός που κάνει ιδιαίτερα ελκυστική την περιοχή».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024