Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑναμένεται η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ολυμπιακή Αεροπορία

Αναμένεται η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ολυμπιακή Αεροπορία

Σήμερα αναμένεται η τελική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την έναρξη της νέας έρευνας για την Ολυμπιακή Αεροπορία για τις κρατικές επιδοτήσεις. Η έρευνα θα διαπιστώσει εάν οι μέχρι […]

Σήμερα αναμένεται η τελική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την έναρξη της νέας έρευνας για την Ολυμπιακή Αεροπορία<.> για<...> τις κρατικές επιδοτήσεις. Η έρευνα θα διαπιστώσει εάν οι μέχρι σήμερα κρατικές επιδοτήσεις αποτελούσαν απαγορευμένες ενισχύσεις από την κοινοτική νομοθεσία. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί κατά την τακτική εβδομαδιαία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις, η απόφαση θα κινηθεί στο πνεύμα των θέσεων, που διατύπωσαν χτες οι διευθυντές των γραφείων των 20 Επιτρόπων, οι οποίοι ενέκριναν την εισήγηση της Επιτρόπου κ. Λογιόλα ντε Παλάθιο, για την έναρξη νέας ερευνητικής διαδικασίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να αρχίσει αλληλογραφία μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Αθήνας, ώστε να δοθούν εξηγήσεις για το τι έγιναν τα τεράστια χρηματικά ποσά, που κατέβαλε το Δημόσιο στην Ολυμπιακή το 1994 και το 1998, με την έγκριση της Επιτροπής (αλλά υπό την προϋπόθεση ότι αυτά θα συνοδεύονταν από άμεσες αναδιαρθρώσεις της εταιρίας με στόχο την ιδιωτικοποίησή της).

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διερευνήσει αν το πρόσφατο δάνειο της Εμπορικής Τράπεζας προς την Ολυμπιακή, με την εγγύηση του κράτους, συνιστά κρατική ενίσχυση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024