Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Jet Airways, θυγατρική της Etihad, στα πρόθυρα της πτώχευσης
Αεροπορικές εταιρείες

Η Jet Airways, θυγατρική της Etihad, στα πρόθυρα της πτώχευσης

Η προβληματική ινδική αεροπορική εταιρεία Jet Airways, θυγατρική της Etihad, απέτυχε να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης από τους δανειστές της που αναζητούσε, και έτσι βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Η Jet Airways, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ινδίας σε μερίδιο αγοράς, δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να βρει χρηματοδότηση και όπως έχει ανακοινωθεί θα σταματήσει την λειτουργία της. Η εταιρεία, η οποία την περασμένη εβδομάδα ανέστειλε όλες τις διεθνείς πτήσεις, έχει παρατείνει την περίοδο ακύρωσης των πτήσεων της μέχρι αύριο Πέμπτη. Η εταιρεία, που είναι ιδιωτική, διαθέτει 115 αεροσκάφη και 16.000 εργαζόμενους, με 600 εσωτερικά και 380 διεθνή δρομολόγια, ενώ πρόσφατα δεκάδες αεροπλάνα της κατασχέθηκαν από τους πιστωτές της, αφήνοντας στην επιχείρηση μόνο επτά επιχειρησιακά αεροσκάφη.
 
Χιλιάδες επιβάτες έχουν ταλαιπωρηθεί λόγω της έλλειψης κεφαλαίων της επιχείρησης και της διακοπής των λειτουργιών της. Η Jet Airways έχει πλέον χρέη άνω των $ 1.2 δις και κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολο να βρει την πολυπόθητη χρηματοδότηση που μέρες τώρα αναζητά.
 
Σε επιστολή προς το προσωπικό, που έχει να πληρωθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, ο κ. Dube, διευθύνων Σύμβουλος της Jet Airways ανακοίνωσε ότι η προσωρινή χρηματοδότηση “δεν έχει φθάσει μέχρι στιγμής” και πρόσθεσε ότι “Θα σας ενημερώσουμε για όλες τις κρίσιμες εξελίξεις.
 
Η αεροπορική εταιρεία ιδρύθηκε από τον Naresh Goyal πριν από περισσότερα από 25 χρόνια και ο ίδιος και η οικογένειά του σήμερα κατέχουν το 52%, αν και το μερίδιο πλειοψηφίας αναμένεται να χαθεί καθώς οι δανειστές λόγω των χρεών θα κάνουν αναδιάρθρωση των ποσοστών ιδιοκτησίας. Η Jet ανήκει κατά 24% στην Etihad Airways, η οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη λήψη περισσότερου ελέγχου.
 
Ο κ. Goyal, ο οποίος παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου τον περασμένο μήνα, θεωρείται ότι έχει υποβάλει προσφορά, όπως και πολλές άλλες ομάδες ιδιωτικών επενδυτών.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024