Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟ ιδρυτής της Jet Airways συνελήφθη για τραπεζική απάτη
Αεροπορία

Ο ιδρυτής της Jet Airways συνελήφθη για τραπεζική απάτη

Naresh Goyal Jail

Για τραπεζική απάτη ύψους 60 εκατ. ευρώ συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της Jet Airways, Naresh Goya.

Ο επιχειρηματίας Naresh Goya, ιδρυτής της ινδικής αεροπορικής εταιρείας Jet Airways, βρίσκεται υπό κράτηση από το Σάββατο μετά τη σύλληψή του από τις αρχές της Ινδίας σε σχέση με υπόθεση τραπεζικής απάτης στη Βομβάη.

Οι ερευνητές της Διεύθυνσης Επιβολής της Ινδίας έθεσαν υπό κράτηση τον Goyal αφού τον κατηγόρησαν για ξέπλυμα 60 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισαγγελείς της χώρας δήλωσαν ότι θα πιέσουν για να παραμείνει ο 74χρονος υπό κράτηση.

Διαβάστε επίσης → Η Jet Airways, θυγατρική της Etihad, στα πρόθυρα της πτώχευση

Αυτός και η σύζυγός του Anita Naresh Goyal κατηγορούνται για αποτυχία αποπληρωμής εκατομμυρίων δανείων που χορηγήθηκαν στην αεροπορική εταιρεία. Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν η Anita Goyal είχε συλληφθεί ή απλα της είχαν απαγγελθεί κατηγορίες, αν και το όνομά της αναφέρεται στην καταγγελία που κατατέθηκε από την Canara Bank of Bangalore της Ινδίας.

Οι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι το ζευγάρι εξασφάλισε περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια και πίστωση για αρκετά χρόνια κατά τη λειτουργία της αεροπορικής εταιρείας, η οποία διέκοψε τη λειτουργία της το 2019. Περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Οι αξιωματούχοι προσπάθησαν να ανακρίνουν τον Goyal τον Ιούλιο, αλλά δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν.

Ο Goyal, ο οποίος κατηγορήθηκε βάσει του νόμου για την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες της χώρας, ίδρυσε την Jet Airways το 1992 και η αεροπορική εταιρεία άρχισε να λειτουργεί ένα χρόνο αργότερα.

Στο απόγειό του, ο αερομεταφορέας διέθετε στόλο τεσσάρων αεροσκαφών Boeing 737 για πτήσεις μικρών έως μεσαίων αποστάσεων και τρία αεροσκάφη Boeing 777 για μεγαλύτερες πτήσεις.

Η εταιρεία σε ένα σημείο ήταν ο μεγαλύτερος ιδιωτικός αερομεταφορέας της Ινδίας, αλλά δεν μπορούσε να αντέξει το αυξανόμενο χρέος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024