Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΜαραθώνιο Σύμπαν – Μέσα από το έργο του γλύπτη Νίκου Γιώργου Παπουτσίδη

Μαραθώνιο Σύμπαν – Μέσα από το έργο του γλύπτη Νίκου Γιώργου Παπουτσίδη

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σε συνεργασία με το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου του Δήμου Μαραθώνα, παρουσιάζει την έκθεση “Μαραθώνιο Σύμπαν – Mέσα από το έργο του γλύπτη Νίκου Γιώργου Παπουτσίδη” (Επίπεδο […]

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σε συνεργασία με το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου του Δήμου Μαραθώνα, παρουσιάζει την έκθεση “Μαραθώνιο Σύμπαν – Mέσα από το έργο του γλύπτη Νίκου Γιώργου Παπουτσίδη” (Επίπεδο Αναχωρήσεων, 10/1/2018-31/5/2018). Η θεματική της έκθεσης είναι σχετική με το πανανθρώπινο ιδεώδες της Μαραθώνιας διαδρομής, το οποίο ξεπερνά τους περιορισμούς του Χρόνου και του Χώρου, και είναι αφιερωμένη στο διεθνή ταξιδιώτη, που καθημερινά κινείται μέσα στο αεροδρόμιο της Αθήνας και ο οποίος, μέσα από τα έργα του δημιουργού, νοητικά θα “ταξιδεύει” στο Μαραθώνιο Σύμπαν. Μέσα από τη δουλειά του καλλιτέχνη, οι επισκέπτες της έκθεσης στο αεροδρόμιο γίνονται μέρος της εγκατάστασης, περιδιαβαίνοντας τη Μαραθώνια διαδρομή και βλέποντας γύρω τους  σχέδια, σκίτσα, προθήκες με μακέτες γλυπτών έργων και οπτικοακουστικό υλικό των ήδη εγκαταστημένων έργων του Παπουτσίδη. Πολυδιάστατο και πολυσήμαντο από την αρχαιότητα το μήνυμα του Μαραθωνίου δρόμου μετεξελίσσεται, εδώ, χάρη στη δύναμη και εμβέλεια του ταλέντου του γλύπτη, σε ένα αέναο μεταφυσικό άγγελμα.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024