Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ airtickets.gr πιστοποιήθηκε με το πρότυπο ασφάλειας ηλεκτρονικών συναλλαγών PCI-DSS
OTAs

Η airtickets.gr πιστοποιήθηκε με το πρότυπο ασφάλειας ηλεκτρονικών συναλλαγών PCI-DSS

Mέσω της επίσημης πιστοποίησής της με το διεθνές πρότυπο PCI-DSS, η airtickets.gr εφαρμόζει την προβλεπόμενη από το πρότυπο πολιτική 'μέγιστης ασφάλειας' για τηνδιατήρηση ενός ασφαλούς δικτύου.

H airtickets.gr, η πρώτη ταξιδιωτική επιχείρηση σε πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων στην ελληνική αγορά, πιστή στην πολιτική της για την παροχή του υψηλότερου δυνατού επιπέδου ασφάλειας προς τους πελάτες της, έλαβε πρόσφατα πιστοποίηση κατά PCI-DSS, την υψηλότερη παγκοσμίως στον τομέα των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Mέσω της επίσημης πιστοποίησής της με το διεθνές πρότυπο PCI-DSS, η airtickets.gr εφαρμόζει την προβλεπόμενη από το πρότυπο πολιτική “μέγιστης ασφάλειας” για τη διατήρηση ενός ασφαλούς δικτύου, η οποία αξιολογείται με συνεχείς ελέγχους, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο, ακόμα περισσότερο το υψηλό επίπεδο ασφάλειας που παρείχε ήδη στους πελάτες της.

To PCI-DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) είναι ένα κανονιστικό πλαίσιο με το οποίο πρέπει να συμμορφώνονται οργανισμοί, οι οποίοι διαχειρίζονται, επεξεργάζονται ή μεταδίδουν δεδομένα χρεωστικών ή/και πιστωτικών καρτών, είτε άμεσα είτε έμμεσα, ως πάροχοι υπηρεσιών.

Το πρότυπο αυτό έχει αναπτυχθεί από το PCI SSC (PCI Security Standards Council) το οποίο ιδρύθηκε από πέντε παγκόσμιους οργανισμούς καρτών, τους American Express, Discover Financial Services, JCB, MasterCard Worldwide και Visa International, με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας των δεδομένων των κατόχων καρτών μέσω της ευρείας προώθησης και υιοθέτησής του.

Ορίζει συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφαλείας με τις οποίες πρέπει να συμμορφώνονται οι εμπορικές επιχειρήσεις που δέχονται, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν ή μεταδίδουν δεδομένα καρτών πληρωμής. Οι προδιαγραφές ασφαλείας του PCI-DSS αφορούν:

  • Τις διαδικασίες πληρωμής
  • Τα συστήματα πληροφορικής και λογισμικού
  • Ο,τιδήποτε άλλο αξιοποιείται στην επεξεργασία, αποθήκευση ή μετάδοση δεδομένων.

Ο κ. Δημήτρης Κοντογεώργος, διευθύνων σύμβουλος της airtickets.gr, δήλωσε: “Η πιστοποίησή μας με το πρότυπο ασφάλειας PCI –DSS αποδεικνύει έμπρακτα το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας που παρέχει η airtickets.gr στους πελάτες της. Η πιστοποίηση αυτή, συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση τους, θωρακίζοντας τις συναλλαγές τους’ Η διαδικασία πιστοποίησης διενεργήθηκε από την ENCODE, που αποτελεί τη μεγαλύτερη και πλέον εξειδικευμένη εταιρεία στην Ελλάδα με αποκλειστικό αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας και διαχείρισης κινδύνου πληροφοριών, η οποία πρόσφατα εντάχθηκε στον διεθνή όμιλο Lysys. Στον κατάλογο των πελατών της, συγκαταλέγονται μεγάλες τράπεζες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής καθώς και άλλες μεγάλες εταιρείες και τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024