Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνΓιατί οι ταξιδιώτες απορρίπτουν το online booking
Tour Operators

Γιατί οι ταξιδιώτες απορρίπτουν το online booking

Φαίνεται πως πλέον οι περισσότεροι ταξιδιώτες στρέφονται προς τον παραδοσιακό τρόπο εξυπηρέτησης από τους τουριστικούς πράκτορες.

Μπορεί οι σύγχρονοι ταξιδιώτες (Millenials και Gen Z) να έχουν στραφεί περισσότερο σε OTAs, όπως η Booking.com και η Expedia, για την κάλυψη των διακοπών τους, ωστόσο φαίνεται να υπάρχει μια μεγάλη μεταβολή στις προτιμήσεις.

Σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις παρατηρείται πως οι παραδοσιακοί τουριστικές πράκτορες, όπως η TUI και η Trailfinders ανοίγουν εκ νέου φυσικά καταστήματα για να καλύψουν την ανάγκη των πολιτών σε face to face εξυπηρέτηση.

Ενδεικτικά ο ενημερωτικός ιστότοπος Euronews γράφει πως: «στους αποδεκατισμένους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες υψώνονται σαν τους φοίνικες που αναδύονται από τις φλόγες τους».

Που οφείλεται όμως η επιστροφή στους πιο παραδοσιακούς τρόπους εξυπηρέτησης από πλευράς των τουριστικών πρακτόρων;

Με το πέρας της πανδημικής κρίσης, που φρέναρε ολόκληρη τη βιομηχανία, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες βλέπουν κρατήσεις ρεκόρ, ξεπερνώντας ακόμα και τη χρονιά – ορόσημο, το 2019. Μετά από χρόνια lockdowns και ακυρωμένων σχεδίων, οι άνθρωποι επιθυμούν να ταξιδέψουν ξανά. Ωστόσο, οι περίπλοκοι περιορισμοί του COVID-19, το χάος στα αεροδρόμια που προκαλούνται από τις ελλείψεις προσωπικού και τις απεργίες, αλλά και η γενική αβεβαιότητα ταλανίζουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Για να ανταποκριθούν στην υψηλή ζήτηση και στις απαιτήσεις των επισκεπτών τα τουριστικά γραφεία προσλαμβάνουν πολλούς συμβούλους και υιοθετούν κάθε δυνατό μέτρο ανάπτυξης, επωφελούμενοι από την αδύναμη προετοιμασία του αεροπορικού κλάδου.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024